vineri, 5 iulie 2024

Publicat la 7/05/2024 09:57:00 a.m. de

Pregătiri de festival. Se apropie ,,Mediaș, Cetate Medievală. Târg de Meșteșuguri Vii''

Primăria Municipiului Mediaș va organiza, în data de 13 iulie 2024, o nouă ediție a tradiționalului festival ,,Mediaș, Cetate Medievală. Târg de Meșteșuguri Vii'', ajuns anul acesta la cea de-a XX-a ediție. Locul de desfășurare a evenimentului din acest an va fi curtea Muzeului Municipal – str. Mihai Viteazu nr. 34. 


Din programul pregătit de către organizatori nu vor lipsi concertele de muzică medievală și renascentistă susținute de către Cimpoierii din Transilvania, Huniadi Cantores și Truverii, ateliere și demonstrații ale ordinelor cavalerești Straja Cetății, Paladinii de Terra Medies și Teutonii Transilvaniei, precum și spectacolul cu foc al trupei Fire Dream.
 
Deschiderea târgului de meșteșugari și a taberelor cavalerești va avea loc sâmbătă, 13 iulie, de la ora 10:00, în curtea Muzeului Municipal, publicul putând asista la spectacole interactive ale cavalerilor participanți.
 
Festivalul ,,Mediaș, Cetate Medievală'' readuce la viață, prin intermediul  ordinelor cavalerești, meșteșugarilor și artiștilor prezenți  legendele, dansurile și cântecele medievale alături de faptele de arme și luptele cavalerești ale Evului Mediu.
 În cadrul evenimentului,  Muzeul Municipal Mediaș va putea fi vizitat în mod gratuit de către toți doritorii, pe perioada de desfășurare a festivalului medieval.
 
Programul integral al evenimentului este următorul:
10:00 - Prezentarea participanților și a programului
10:00 - Ateliere meșteșugărești, animație, tabere cavalerești, muzică    ambientală
16:30 – Concert Cimpoierii din Transilvania
17:30 – Straja Cetății Mediaș
18:30 – Concert Huniadi Cantores
19:30 – Paladinii de Terra Medies
20:30 – Spectacol cu cai – Antares (Teutonii Transilvaniei)
21:30 – Concert Truverii
22:30 – Spectacol cu foc Fire Dream
 
    Trimite prin e-mail