marți, 18 iunie 2024

Publicat la 6/18/2024 10:36:00 p.m. de

Interes ridicat. 191 persoane s-au înscris deja la ediția din acest an a Mediaș Bike Marathon

Competiția va avea loc în data 7 septembrie 2024. Organizatorii au pregătit și anul acesta pe lângă cele 3 trasee consacrate de 25, 40 și 75 kilometri, 5 trasee care completează experiența concursului, de 14, 18, 35, 60 și 100 kilometri. Mediaș Bike Marathon este organizat de către Primăria municipiului de pe Târnava Mare, Asociația de Turism și Ecologie Dianthus, Asociația Mediaș 750 de Ani cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu, CS Next Sports, Colinele Transilvaniei, Direcției Judetene pentru Sport și Tineret Sibiu și comunității locale de cicliști.
 
 
Mai sunt 81 de zile până la ediția din acest an a Mediaș Bike Marathon. Concursul de ciclism ajuns la ediția cu numărul șase se bucură de interes în rândul pasionaților din întreaga țară și nu numai. Pe lista preliminară de înscrieri figurează deja aproape 200 persoane. Organizatorii au făcut public recent și tricoul tehnic MBM 2024, unul de calitate, produs de Bellotto, un business 100% românesc, creat în 1994 din pasiune pentru sport și din dorința de a susține performanța. „Obiectivul acestui concurs este de a promova o parte din traseele din cadrul Colinelor Transilvaniei, dar și a potecilor din jurul cetăților fortificate, Richiș, Biertan și Copșa Mare, o zonă cu un potențial deosebit pentru cicloturism. Traseele parcurg atât zone special amenajate din rețeaua Colinelor Transilvaniei, cât și dealuri cu iarbă, drumuri forestiere, ulițe din vechile sate-cetăți fortificate” spun organizatorii Mediaș Bike Marathon.
 
Categorii și premii
 
Ca și la edițiile precedente ale concursului, la fiecare dintre cele opt trasee propuse de către organizatori, participarea se va face pe categorii de vârstă și sex. Astfel, pe traseele de 14, 18, 30 și 35 kilometri premierea se va face în produse de la sponsori, iar pe traseele de 45, 60, 80 și 100 kilometri se vor acorda premii în bani. Câștigătorii la traseul de 100 kilometri vor avea participare gratuită pe viață la Medias Bike Marathon. De asemenea, toți participanții care au trecut linia de finish la traseul de 100 kilometri vor avea număr GOLD la edițiile următoare.
 
Reguli importante
 
Pentru persoanele cu vârsta mai mică de 18 ani este obligatoriu consimțământul unui părinte sau tutore, care trebuie să fie prezent la înscriere. Minorii sub 14 ani pot participa doar pe traseele de 14 și 18 kilometri și  doar împreună cu un adult, părinte sau tutore, cu excepția celor legitimați la cluburi sportive. În ceea ce privește categoria E-bike, sunt permise doar bicicletele E-MTB care respectă standardul european EN15194, mai precis asistența în timpul pedalarii pană la 25 kilometri/oră, fiind permisă totodată asistarea fără a pedala până la o viteza maxima de 6 kilometri/oră. Concurenții vor folosi pe toată durata competiției o singură bicicletă precum și bateria instalată pe ea.
 
Cursa copiilor
 
Ca și la edițiile precente, copiii vor avea propriul lor Mediaș Bike Marathon. Aceștia vor primi medalii, iar premierea va fi pe categorii de vârstă, feminin și masculin. Astfel, copii de 5-6 ani vor parcurge un traseu de aproximativ 500 metri pe strada Johannes Honterus, cei de 7-9 ani un traseu de aproximativ 1.000 metri pe strada Johannes Honterus, iar cei de 10-13 ani, un traseu de aproximativ 1.500 metri pe strada Johannes Honterus. Numărul maxim de participanți va fi de 120. Înscrierile sunt gratuite, se fac preponderent online, dar și la fata locului în preziua și ziua concursului. Este obligatorie prezența unuia din părinți, a tutorelui legal sau a antrenorului. Premiile vor consta în echipamente sportive în valoare de peste 2.000 lei.
    Trimite prin e-mail