joi, 27 iunie 2024

Publicat la 6/27/2024 11:15:00 a.m. de

În febra examenelor

334 elevi din municipiul Mediaș susțin săptămână aceasta Evaluarea Națională 2024. Prima probă, cea scrisă de Limba și literatura română, a fost programată marți, iar astăzi s-a desfășurat proba scrisă la matematică. De asemenea, vineri, 28 iunie este programată, acolo unde este cazul, proba scrisă la Limba și literatura maternă. La nivelul județului Sibiu, 3.357 absolvenți ai claselor a opta vor susține examenele în 89 de centre. Primele rezultate vor fi comunicate miercuri, 3 iulie.
 
 
Zilele trecute s-a încheiat etapa de înscriere a elevilor absolvenți din clasele a VIII-a pentru susținerea examenului de Evaluare Națională 2023. Examenul a început marți, 25 iunie, cu proba scrisă la Limba română. Joi, 27 iunie, se desfășoară proba scrisă la Matematică, iar vineri, 28 iunie, proba scrisă la Limba maternă. Probele pentru examenul de Evaluare Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a, încep în fiecare dintre cele 3 zile la ora 9:00. Accesul elevilor în săli este permis, cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei, respectiv până la ora 8.30, în fiecare zi în care se desfăşoară probele scrise.
 
89 centre
 
În județul Sibiu, acest examen se va desfășura în 89 de centre de examen. Cele mai mari centre de examen sunt la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Sibiu, unde dau examen 169 absolvenți, Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu cu 140 absolvenți, Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” Sibiu cu 116 absolvenți și Școala Gimnazială Numărul 4 Sibiu cu 100 absolvenți. Evaluarea Națională pentru elevii din clasele a VIII-a se va desfășura numai în unitățile de învățământ cu personalitate juridică. Se va asigura transportul elevilor din structuri în unitatea cu personalitate juridică și din unități cu sub 10 elevi cu microbuz școlar/transport autorizat, elevii fiind însoțiți de un cadru didactic pe durata transportului.
 
Rezultate și contestații
 
Primele rezultate vor fi comunicate miercuri, 3 iulie, până la ora 14:00, în centrele de examen.  Comunicarea
 rezultatelor obţinute la examenul de evaluare naţională se face anonimizat, utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor şi care au fost distribuite candidaţilor, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susţinută de aceştia. Contestațiile pot fi depuse în zilele de 3 iulie, în intervalul orar 16:00 – 19:00 și 4 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Nota obţinută în etapa de soluţionare a contestaţilor este nota definitivă, indiferent de punctajul obţinut. Rezultatele finale vor fi afișate marți, 9 iulie.
    Trimite prin e-mail