luni, 20 mai 2024

Publicat la 5/20/2024 09:57:00 p.m. de

Vizită pe șantier. Centrul Social Comunitar de Agrement și Sport este aproape finalizat

Lucrările de pe strada Sticlei sunt într-un stadiu avansat și vor fi gata în vara acestui an. În cadrul imobilului se vor amenaja la primul nivel o sală de sport, la al doilea o sală multifuncțională, iar pe acoperișul terasă al clădirii se va amenaja un teren multisport. Primarul Gheorghe Roman, directori ai unităților de învățământ din oraș, dar și reprezentanți ai elevilor au vizitat centrul și au discutat despre felul în care își doresc tinerii să doteze clădirea, astfel încât să vină în întâmpinarea nevoilor lor. Proiectul „Centru Social Comunitar de Agrement și Sport”, beneficiază de finanțare din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operațional Regional (POR).
 


Lucrările la Centrul Social Comunitar de Agrement și Sport de pe strada Sticlei au intrat pe ultima sută de metri. Acesta va fi dat în folosință în vara anului în curs. Imobilul este unul multifuncțional. Astfel, la primul nivel va funcționa o sală de sport, la cel de-al doilea o sală multifuncțională, iar pe acoperișul terasă al clădirii se va amenaja un teren multisport.
 
Dialog util
 
La sfârșitul săptămânii trecute, Primarul Gheorghe Roman, directori ai unităților de învățământ din oraș, dar și reprezentanți ai elevilor au vizitat centrul de pe strada Sticlei. Aceștia au discutat despre cum și cu ce își doresc tinerii să doteze clădirea, astfel încât să vină în întâmpinarea nevoilor lor. „Centrul Social Comunitar de Agrement și Sport de pe strada Sticlei, o investiție pe care am promis-o cu câțiva am în urmă, se apropie de final. M-am întâlnit aici, cu cadre didactice, cu elevi, cărora le-am prezentat împreună cu dirigintele de șantier, modul în care arată acest proiect. Aici, elevii, tinerii din Mediaș vor putea să-și petreacă timpul liber în mod civilizat, în mod discret și consider eu, într-un cadru modern. De asemenea, îi aștept pe toți tinerii din Mediaș cu idei pe care să le aducem la acest proiect pentru că mai avem nevoie de dotări, iar eu sunt sigur că din partea lor vor veni cele mai bune soluții”, a declarat Primarul Gheorghe Roman.
 
Bani europeni
 
Centrul social comunitar de agrement și sport de pe strada Sticlei, este un proiect ce beneficiază de finanțare din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operațional Regional. Obiectivul principal al întregului proiect, este crearea unei baze materiale capabile să satisfacă nevoile legate de activitățile recreaționale, în special îndrumarea tinerilor în activități sportive. Acest lucru va fi posibil prin înființarea un centru social comunitar de agrement și sport, în suprafață construită desfășurată de 3890 metri pătrați. Se vor crea spații în care comunitatea să poată face sport, beneficiind de un teren de sport interior, panou de cățărat, sală multifuncțională de gimnastică, yoga, fitness, aerobic, spațiu de primire și așteptare, locuri pentru vizionarea evenimentelor sportive și un teren de sport neacoperit pe acoperișul clădirii.
 
Ce lucrări sunt prevăzute
 
În mod concret, lucrările propuse a se executa pentru implementarea proiectului constau în primul rând în construirea unei săli de sport cu capacitate maximă de 265 de persoane, respectiv 200 locuri în gradene. Totodată, se va crea un spațiu de acces corespunzător, cu recepție, garderobă și zonă de pauză, căi de evacuare suplimentare pentru sala de sport, dar și o sală multifuncțională de gimnastică, yoga, fitness, aerobic, la etaj, cu vestiarele aferente. Proiectul prevede și amenajarea unui teren multisport pe acoperișul terasă al clădirii, împrejmuit corespunzător, dar și al unui spațiu tehnic destinat amplasării centralei termice și a unor spații de depozitare. Centrul va dispune și de locuri de parcare, pe sau în apropierea amplasamentului investiției, inclusiv prin construirea unei platforme neacoperite cu 9 locuri de parcare. Totodată, se va amenaja un punct gospodăresc corespunzător, aferent întregii incinte, cu colectare selectivă a deșeurilor, se va realizarea branșarea clădirii la utilități și dotarea ei cu instalații electrice, sanitare, termice, de ventilație, instalații de detectare și avertizare incendiu și se vor amenaja spațiile exterioare adiacente, spații verzi sau pavate, trotuare de gardă în jurul clădirii, alei și platforme pietonale pentru acces din stradă, trepte și rampe corespunzător dimensionate.

 

 

 

    Trimite prin e-mail