miercuri, 22 mai 2024

Publicat la 5/22/2024 10:03:00 a.m. de

Fitch Ratings a acordat S.N.G.N. Romgaz S.A. ratingul 'BBB-', cu perspectivă stabilă (Investment Grade)

Societatea Națională de Gaze Naturale ROMGAZ S.A. (“Romgaz”/ ”Societatea”) informează acționarii și investitorii că Agenția de rating Fitch Ratings Limited (“Fitch”) a acordat Societății rating-ul 'BBB-', cu perspectivă stabilă (Investment Grade). Acesta este primul rating atribuit Societății, anunță Compania Romgaz.

Potrivit raportului emis de Fitch, rating-ul “reflectă poziția dominantă a Romgaz în piața gazelor naturale din România, potențialul de creștere a producției ca urmare a dezvoltării perimetrelor Neptun Deep și Caragele și politica financiară conservatoare”.
Directorul General al Romgaz, Răzvan Popescu, a declarat: “Obținerea ratingului 'BBB-', Investment Grade, pentru ROMGAZ este o dovadă a poziției financiare puternice, a profilului de business sănătos și a dezvoltării durabile a Societății, acesta fiind practic un vot de încredere în strategia noastră. Rating-ul de credit acordat ne va permite să accesăm piața de capital în termeni cat mai avantajoși pe măsură ce implementăm strategia de dezvoltare”.

    Trimite prin e-mail