joi, 9 mai 2024

Publicat la 5/09/2024 12:58:00 p.m. de

Daniela Cîmpean de Ziua Europei: „Nu trebuie doar să sărbătorim apartenența la valorile europene, ci să le practicăm zilnic˝ (CP)

 

Daniela Cîmpean, președinta liberală a Consiliului Județean Sibiu afirmă că beneficiile pe care le-a adus aderarea României la Uniunea Europeană sunt infinit mai multe decât accesul la fonduri și libera circulație și că cel mai important câștig este apartenența la o comunitate de valori. Însă această apartenență nu trebuie doar sărbătorită, ci și practicată zilnic.

foto: PNL Sibiu

„Ceea ce am realizat în județul Sibiu cu ajutorul fondurilor europene devine, de la an la an, tot mai greu de cuprins într-o enumerare. Ca să vă dau un exemplu, 72% din bugetul de investiții al acestui an este constituit din fondurile europene nerambursabile pe care Consiliul Județean Sibiu le-a obținut prin diverse programe. Cred că această simplificare este relevantă și că dezvăluie dimensiunea contribuției europene la toate eforturile noastre. Dar, dincolo de bani, dincolo de avantajele liberei circulații, apartenența la comunitatea marilor valori este câștigul cel mai important. Valori pe care nu trebuie doar să le sărbătorim, ci și  să le și practicăm zilnic˝, spune președinta Consiliului Județean Sibiu.

Daniela Cîmpean îi îndeamnă pe sibieni să aibă  pretenții serioase de la aleșii lor și de la funcționarii instituțiilor  statului, dar și să se implice în viața comunităților.

„Nu este suficient să  condamnăm declarativ  și eventual să constatăm dezinteresul sau lipsa de onestitate, ci trebuie să acționăm împotriva lor și să demonstrăm intoleranță totală față de cei care le practică”, spune Daniela Cîmpean.

Președinta Consiliului Județean Sibiu  afirmă că votul în general, dar și cel din 9 iunie, în special, spune despre alegători  cel puțin la fel de multe ca și despre cei aleși.

„Sibiul este un model de bun simt și decență în relațiile dintre oameni  și un exemplu de comunitate europeană. Decizia de a participa la vot, dar și opțiunea votului, vor putea demonstra din nou firescul european din viața sibienilor˝, afirmă Daniela Cîmpean.

    Trimite prin e-mail