miercuri, 29 mai 2024

Publicat la 5/29/2024 09:36:00 a.m. de

Daniela Cîmpean anunță: Bani pentru încă un drum județean important. Locuitorii din Țara Secașelor – conexiune modernă la autostradă. (CP)

 Consiliul Județean  Sibiu a semnat contractul de actualizare a documentației de elaborare a proiectului tehnic și de asistență pentru modernizarea drumului județean 106 G, tronsonul cuprins între Apoldu de Jos – Ludoș – Gusu – intersecție DJ 107 B. În plus, Consiliul Județean a obținut peste 74,4 milioane lei  pentru lucrările efective la drum, prin Programul Național ˝Anghel Saligny˝.

foto: Investiția vizează 19 km de drum județean / PNL Sibiu

„Modernizarea tronsonului Apoldu – Gusu este urmarea firească a tuturor investițiilor pe care le-am încheiat  deja în zonă. După modernizarea DJ Slimnic-Păuca și a DJ Bogatu – Broșteni (acesta din urmă fiind și cel care va asigura o nouă legătură sigură  cu județul Alba), lucrările la DJ 106 G erau cele pe care locuitorii din zonă le așteptau și pentru care, iată , am încheiat primul contract. Realizarea documentațiilor va dura nouă luni, iar imediat după această etapă  vom organiza procedurile de desemnare a constructorului”, spune Daniela Cîmpean.

foto: Valoarea lucrărilor este de 74,5 milioane lei, cu finanțare din fonduri nerambursabile / PNL Sibiu

Prin modernizarea tronsonului, locuitorii Țării Secașelor din județul  Sibiu vor avea acces rapid și sigur spre încă o arteră de mare viteză – autostrada  Sibiu – Sebeș, asta după ce, prin modernizarea DJ Bogatu -Broșteni- limită județ Alba s-a asigurat o conexiune spre autostrada Alba – Cluj, prin Blaj.

„Am făcut din asigurarea de condiții de deplasare sigure și rapide între comunitățile noastre o prioritate și am acționat în consecință. Sunt la fel de importante atât condițiile de deplasare ale sibienilor, cât și timpul lor. Ne dorim să ajutăm sibienii să câștige timp de calitate alături de familii, nu să-l piardă pe drumuri desfundate”– spune Daniela Cîmpean.

foto: Periodic, sunt executate lucrări de întreținere / PNL Sibiu

Publicat la Comanda PNL Filiala  Sibiu, cod AEP 21240015

    Trimite prin e-mail