marți, 14 mai 2024

Publicat la 5/14/2024 01:33:00 p.m. de

Cristian CÎNDEA și echipa feminină a CSM Mediaș, până în optimi la Campionatul Național U19

CSM Mediaș a participat cu 2 echipe, la masculin și respectiv feminin, zilele trecute, la Campionatul Național U19 Echipe și Individual – București, competiție desfășurată în Sala Romsilva FRTM. (Dan GREAVU)


În competiția de simplu, cea mai bună clasare a reușit-o Cristian CÎNDEA (18 ani), care a urcat până în optimi. Ieșit cu 3 victorii din 3 din grupa de calificare (toate la 0), CÎNDEA a trecut de Cosmin Luțu în primul tur de pe tabloul principal, scor 3-1, apoi de Rareș Ceaușescu, scor 3-2, fiind eliminat în optimi de Horia Ursuț, care avea să fie medaliat în cele din urmă cu bronz.
Tot la individual masculin, Kewin STOICA (12 ani) a ieșit din grupe cu 2 victorii din 2 meciuri (3-0, respectiv 3-0), după care a cedat în primul tur la Matei Eparu, scor 0-3. Eduard BINA (10 ani) a cedat ambele confruntări din grupa de calificare, ratând astfel prezența pe tabloul principal. Rămâne însă de apreciat evoluția tinerilor sportivi medieșeni, în condițiile în care s-au confruntat cu jucători mai experimentați, mai aproape de vârsta limită la U19.
 
3 pe tabloul principal
 
La simplu feminin, Gabriela HERCIU, Beatrice HILA și Mara MOCA au câștigat grupele de calificare din care au făcut parte cu câte 3 victorii din 3. Ioana BUDIU a terminat pe poziția secundă în grupă, cu o victorie și o înfrângere, ratând apoi prezența pe tabloul principal după ce  a cedat la baraj, 2-3 cu Maria Vlad. Din păcate, atât Gabriela HERCIU, cât și Beatrice HILA au părăsit apoi turneul după primul tur, Mara MOCA reușind să treacă de Nadalia Ionașcu (scor 3-0), pentru a da apoi peste Alesia Sferlea, în 16-imi, care a eliminat-o în 3 seturi. Adversara sa avea să urce apoi până în finală, unde a pierdut în fața campioanei Bianca Mei-Roșu.
 
Pe echipe
 
În competiția pe echipe, la feminin, CSM Mediaș a depășit SCM Zalău în primul tur, scor 3-1, cedând apoi la CSM Arad, scor 0-3, ratând astfel prezența în sferturi. Medieșencele ieșiseră din grupa de calificare de pe poziția secundă, cu 2 victorii (3-2 cu CSM Cluj-Napoca și 3-1 cu ACSOV Pantelimon) și o înfrângere (0-3 cu CSM Slatina I, echipă care avea să joace în cele din urmă finala).  
Băieții n-au reușit să iasă din grupa de calificare, cu 2 înfrângeri, la SCM Dunărea Giurgiu și CSȘ Craiova.  

La dublu 

La dublu feminin, perechea MOCA/HILA a trecut de primul tur, dar a cedat în 16-imi la Tamaș-Precup, scor 1-3. La fel, HERCIU/BUDIU a depășit primul tur, perechea medieșeană fiind apoi eliminată în 16-imi, 1-3 cu Ioniță/Jifcu.
Nici băieții nu au fost mai „productivi“ la dublu. Cristian CÎNDEA a făcut pereche cu Miroiu, a ieșit in grupa de calificare și a trecut de primul tur, cei doi cedând apoi în 16-imi. La fel și Kewin STOICA, care a făcut pereche cu R. Ceaușescu, reușind să câștige barajul de calificare pe tabloul principal, trecând apoi de primul tur și cedând în 16-imi. 

Meciurile mă bucură, au fost de un înalt nivel tehnic. Sportivii sunt în pregătire, iar acest concurs era un criteriu de selecție pentru lotul național, pentru că în iulie urmează Campionatul European, unde avem obiective de performanță. Ne-am propus destule medalii la fete și băieți”, a spus la final președintele FRTM.
    Trimite prin e-mail