sâmbătă, 25 mai 2024

Publicat la 5/25/2024 09:08:00 a.m. de

Aeroportul Internațional Avram Iancu din Cluj a sărbătorit pasagerul cu numărul 1 milion în anul 2024, pentru a 13-a oară în istoria sa

 

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj a sărbătorit pasagerul cu numărul 1 milion în anul 2024 pentru a 13-a oară în istoria sa.

Foto : Monitorul de Cluj 

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj, Consiliul Județean Cluj și compania aeriană HiSky au sărbătorit vineri, pentru a 13-a oară în istoria aeroportului, pasagerul cu numărul 1 milion înregistrat în 2024.

Aniversarea atingerii pragului de 1 milion de pasageri este deja un eveniment simbol al Aeroportului Internațional Cluj, celebrat în fiecare primăvară, iar anul acesta, pasagerul cu numărul 1 milion a fost înregistrat pe zborul charter Antalya-Cluj al companiei aeriene HiSky.

Norocoasa pasageră, Laura Avram, un medic din Târgu Mureș, a fost selectată și premiată în cadrul unui moment festiv organizat odată cu sosirea aeronavei, în prezența reprezentanților autorităților locale, a instituțiilor și organizațiilor partenere, a reprezentanților aeroportului și ai companiei aeriene.

„Zborul a fost foarte bun. Am fost în vacanță în Antalya. Nu m-am așteptat la această surpriză. E foarte plăcut din partea companiei o astfel de atenție. Nu știu ce o să fac cu voucherul câștigat. Vedem vara aceasta”, a spus Laura Avram.

Foto : Monitorul de Cluj 

Președintele Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional ClujViorel Federiga, a declarat că alegerea de a zbura de pe Aeroportul Internațional Cluj este cel mai mare compliment pe care administrația aeroportului îl poate primi.

„Angajamentul nostru față de creșterea conectivității regiunii, bazat pe profesionalism și excelență a fost un factor important în susținerea acestei realizări. Îmi exprim sincera recunoștință față de pasagerii noștri, a căror încredere și alegere au fost esențiale în atingerea acestui prag de pasageri, devenit deja un simbol aniversar pentru aeroport. Alegerea de a zbura de pe Aeroportul Internațional Cluj este cel mai mare compliment pe care îl putem primi și vă asigurăm că depunem eforturi continue pentru îmbunătățirea experienței pasagerilor și serviciilor la aeroport prin lucrările la extinderea noului Terminal de Plecări”, a spus Viorel Federiga.

David Ciceodirectorul general al Aeroportului Internațional Cluj, a precizat că înregistrarea acestui prag semnificativ de pasageri reprezintă dovada că aeroportul rămâne un motot de dezvoltare al regiunii.

„În ultimul an, am adus îmbunătățiri substanțiale facilităților noastre, am introdus tehnologii de ultima oră și am îmbunătățit serviciile pentru a ne asigura că fiecare pasager se bucură de o călătorie cât mai plăcută. Astfel, mulțumim tuturor pasagerilor care au ales ca punct de plecare sau sosire Aeroportul Cluj, făcând posibilă această aniversare și dorim să vă asigurăm că vom continua să oferim cât mai multe opțiuni de călătorie pasagerilor noștri, care să fie apreciate de către toate segmentele de trafic, respectiv trafic business, etnic sau turistic”, a declarat David Ciceo.

Foto : Monitorul de Cluj 

Totodată, Iulian Scorpan, directorul general HiSky, a afirmat că Aeroportul Internațional Cluj a fost prima bază operațională HiSky din România.

„Cluj-Napoca ocupă un loc special în dezvoltarea companiei noastre. Aeroportul Internațional „Avram Iancu” a fost prima bază operațională HiSky din România, iar în 2023, am sărbătorit atingerea pragului de un milion de pasageri, cu o cursă care a aterizat tot aici la noi. Ne bucurăm că, de această dată, tot un zbor HiSky transportă pasagerul cu numărul un milion al aeroportului din 2024. Este încă o dovadă a faptului că acest parteneriat este unul care performează și împreună reușim să oferim locuitorilor regiunii cele mai bune condiții și opțiuni de călătorie. HiSky a fost, anul trecut, în top trei operatori aerieni, după numărul de pasageri transportați, iar datele de până la acest moment ne arată că acest succes se va repeta și în 2024”, a precizat Iulian Scorpan, directorul general HiSky.

Foto : Monitorul de Cluj 

La nivelul anului 2023, pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj, destinația charter Antalya a ocupat locul 1 în topul destinațiilor charter, cu un total de peste 75.000 pasageri.

Din 7 iunie 2024, operatorul aerian HiSky va opera zboruri directe care să realizeze conexiuni de la Cluj-Napoca la București, astfel încât pasagerii să se poată îmbarca din capitala țării în aeronava care ajunge la New York Zborurile din Cluj-Napoca spre New York sunt disponibile în fiecare zi de luni, miercuri, vineri și sâmbătă la un preț de pornire de la 379 euro/segmentul de zbor.

Foto : Monitorul de Cluj 


    Trimite prin e-mail