vineri, 10 mai 2024

Publicat la 5/10/2024 05:52:00 p.m. de

A VI-a ediție a Târgului Național de Ecoturism se va desfășura cu ocazia Nopții Muzeelor, în Muzeul Astra

 

Târgul Național de Ecoturism – ediția de primăvară va fi organizat în Muzeul Astra, între 17 și 19 mai, în zonă Târgului de Țară.


foto: Anii Drumeției

Ziua de vineri este despre gastronomie! Ne așteaptă specialități locale din mai multe colțuri ale țării din destinații certificate pentru ecoturism. Ne îmbie la vizita târgului o ciorbă bucovineană din Ciocănești, păstrăv afumat în brad și cașcavaluri montane din Țara Dornelor, cozonac proaspăt copt de la Nutts & Eggs Sibiu, pastramă de oaie și tocană de la Porumbacu, verdețuri și fructe de primăvară de la Grădina Verde din Șelimbăr, pâini unse cu pesto de pătrunjel, năut, ghimbir murat și piure de țelină de la Sibiu Food Hub. Totul acompaniat de o bere răcoritoare SB din Săliște.

Ziua de sâmbătă vine la pachet cu un alt eveniment de anvergură, Noaptea Muzeelor. Astfel, toți vizitatorii târgului beneficiază în data de 18 mai de intrare liberă, de un program prelungit, între 12.00-00.00 și de un concert inedit al trupei Subcarpați.

Duminică va fi o zi perfectă pentru activități în familie, ateliere de creație, experiențe în natură, activități sportive și momente de folclor împletite cu ateliere de învățat meșteșuguri tradiționale.

Peste 50 de producători din întreaga țară se vor afla la dispoziția iubitorilor de turism prietenos cu mediul înconjurător, dar și de tradițiile culinare ale producătorilor locali din diferite zone ale țării.

„Județul Sibiu a devenit deja o destinație recunoscută și preferată de cei care înțeleg și practică ecoturismul.  Avem șansa să locuim în unul  din cele mai frumoase  județe ale României, chiar „fotogenic” cum multă lume o spune, iar investițiile în infrastructura turistică și în programele educaționale pe care realizăm prin acest program dovedește că ne dorim un turism de calitate, prietenos cu  natura.  Celor care nu au ajuns încă pe potecile noastre le spun să vină să ne cunoască în casa noastră, în județul Sibiu, cel cu oameni și locuri de poveste”, a  declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Aflat în cel de-al 4-lea an de implementare, Programul „Anii Drumeției”, inițiat și finanțat de către Consiliul Județean Sibiu, a făcut posibilă reabilitarea a peste 800 de kilometri de trasee din munții Făgăraș, Cindrel și Lotru,  promovarea unui stil de viață activ, cu respect pentru natură, dar și recunoașterea în plan național a obiceiurilor și gastronomiei județului Sibiu.

Detalii privind oferta și programul Târgului de Ecoturism pot fi obținute accesând pagina de Facebook/AniiDrumeției sau www.aniidrumetiei.ro

Târgul de Ecoturism este un eveniment organizat în cadrul programului „Anii Drumeției”, inițiat și finanțat de către Consiliul Județean Sibiu, în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu. Scopul principal este de a îmbunătăți infrastructura de drumeție din județ și de a promova activități specifice ecoturismului.

Descoperă mai multe pe www.aniidrumetiei.ro și app-ul Anii Drumeției, disponibil în App Store și Play Store.

    Trimite prin e-mail