joi, 18 aprilie 2024

Publicat la 4/18/2024 12:14:00 p.m. de

Thellmann: „Pregătim alegerile în mod transparent și democratic!“

Deputatul liberal medieșean Christine Thellmann s-a întâlnit cu reprezentanții delegației Biroului OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului, tema discuțiilor fiind alegerile care urmează.

 
M-am întâlnit cu reprezentanții delegației Biroului OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului pentru a discuta despre alegerile care urmează. Am fost delegată de colegii mei parlamentari să particip la acest eveniment important pentru democrația noastră.
OSCE face astfel de evaluări la fiecare scrutin electoral și este o garanție în plus pentru cetățeni că vor fi respectate toate drepturile cetățenilor și că banii vor fi cheltuiți transparent.
Alegerile reprezintă coloana vertebrală a unei societăți democratice, oferind cetățenilor oportunitatea de a-și exprima voința și de a influența direcția politică a țării lor. Este crucial ca oamenii să meargă la vot pentru a-și exercita dreptul fundamental de a-și alege reprezentanții și de a-și exprima preferințele politice. Participarea la procesul electoral nu este doar un drept, ci și o responsabilitate civică, deoarece alegerea liderilor care vor guverna țara are un impact direct asupra vieții și viitorului fiecărui cetățean. Este responsabilitatea statului să se asigure că alegerile sunt corecte, libere și transparente, iar drepturile fundamentale ale cetățenilor sunt respectate în întregime, de la libertatea de exprimare și asociere până la accesul echitabil la informații și la procesul de votare.
Democrația este o valoare esențială care stă la baza unei societăți libere și prospere. Prin urmare, este imperativ ca cetățenii să se implice activ în procesul democratic și să-și folosească votul pentru a susține valorile și principiile în care cred pentru a modela viitorul societății lor.
“, a transmis deputatul Christine Thellmann.

    Trimite prin e-mail