joi, 18 aprilie 2024

Publicat la 4/18/2024 09:19:00 a.m. de

Înscrieri la „Cununa Blăjelului”. Festivalul va avea loc la finalul lunii viitoare

Au început înscrierile la Festivalul Concurs intercultural regional de folclor „Cununa Blăjelului”. Evenimentul va avea loc în data de 31 mai, la Căminul cultural din Blăjel, fiind organizat de către Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, Palatul Copiilor Sibiu, structura Clubul Copiilor Mediaș, Asociația Culturală „Cununa Blăjelului”, în parteneriat cu Comuna Blăjel și Asociația „Domy Music Star”.
 
 
Festivalul concurs „Cununa Blăjelului” se adresează soliștilor de muzică populară vocal instrumental și dansatorilor amatori de toate etniile din toată țara, cu vârste cuprinse între 5 și 19 ani. Participanții se vor prezenta în concurs cu melodii vocale și instrumentale populare specifice zonei sau etniei din care provin. Aceștia trebuie să fie costumați corespunzător zonei din care provine cântecul. Pot concura soliști, duete și grupuri.  Grupele de clase sunt 0-IV, V-VIII, respectiv IX - XII, iar la duete și grupuri se alege vârstă medie.
 
Obiectiv și înscrieri
 
Festivalul concurs intercultural regional de folclor „Cununa Blăjelului” își dorește să contribuie la cultivarea în rândul tinerilor a dragostei pentru folclor, la educarea şi influenţarea în mod pozitiv a gustului tinerei generații iubitoare de muzică adevărată, autentică. Totodată, manifestarea reprezentă o invitaţie către aceștia să se apropie cu respect şi demnitate de cultura şi civilizaţia tradiţională, materială şi spirituală a neamului românesc. Nu în ultimul rând, participanții au posibilitatea de a lega noi prietenii și de ce nu, de a iniția viitoare colaborări. „Înscrierea se face pe adresa de e-mail claudiusimon1979@gmail.com. Participanții trebuie să menționeze numele, vârsta secțiunea - vocală sau instrumentală, școala de proveniență și numele cadrului didactic coordonator. Negativele se vor trimite pe aceeași adresă de e-mail în format mp3. Juriul va fi format din profesori și soliști consacrați din domeniul muzical, iar componența juriului va fi făcută publică în timpul desfășurării evenimentului”, a precizat profesorul Claudiu
Șimon, organizator al evenimentului. 
La jurizare se va ţine cont de calitățile vocale și interpretative, prezență și mișcare scenică, respectiv autenticitatea costumelor populare și autenticitatea textelor.
    Trimite prin e-mail