joi, 18 aprilie 2024

Publicat la 4/18/2024 09:23:00 a.m. de

„Educație în situații de urgență”, azi, la Muzeul Gazelor Naturale

Muzeul Gazelor Naturale organizează și anul acesta proiectul „Săptămâna sănătății”. Acesta se desfășoară în perioada 15-19 aprilie la sediul instituției și este prilejuit de Ziua Mondială a Sănătății. 


În fiecare zi are loc un eveniment la care sunt invitați copii de la școlile gimnaziale din municipiul Mediaș, care au ocazia să afle informații utile de la specialiști în domeniul sănătății. Astfel, luni a avut loc evenimentul intitulat „Baletul- sănătate corporală și sufletească”, care a fost susținut de Veronica Cătană, profesor de balet. Invitați au fost elevi din cadrul Liceului Teoretic „Roth-Oberth”. Marți, s-a desfășurat evenimentul Impactul mediului înconjurător asupra sănătății omului”, susținut de Lucian Răzvan Faloba, specialist în terapii naturiste. Grupul țintă a fost format din elevi de la Școala Gimnazială numărul 7.
 
Educație și sănătate
 
Astăzi, Muzeul Gazelor Naturale este gazdă pentru evenimentul „Educație în situații de urgență”. Modulul este susținut de reprezentanți din cadrul Detașamentului de Pompieri Mediaș. Invitați au fost elevi din cadrul Școlii Gimnaziale Cireșarii. Vineri începând cu ora 11:00, în aceeași locație, se va desfășura evenimentul Relația dintre sănătatea creierului și un stil de viață sănătos”. Acesta va fi susținut de psihologul Alexandra Rusu-Ababi, iar invitați vor fi elevi din cadrul Școlii Gimnaziale „Constantin Ioan Motaș”.
 
Activități culturale
 
Muzeul Gazelor Naturale are în obiectivele sale promovarea industriei gazului natural, dar și realizarea de evenimente de responsabilitate socială operațională prin care își propune informarea și responsabilizarea comunității. Documentarea, informarea, calitatea, responsabilizarea și performanța stau la baza strategiei de performanță durabilă, având un impact pozitiv asupra comunității. În acest sens, Muzeul Gazelor Naturale realizează parteneriate cu diverse instituții de învățământ, instituții culturale, ONG-uri, asociații prin care organizează astfel de activități educative și culturale.      
    Trimite prin e-mail