sâmbătă, 20 aprilie 2024

Publicat la 4/20/2024 06:38:00 p.m. de

Foto – Video. A început etapa națională a Olimpiadei de Biologie la Sibiu

 

Sibiul găzduiește în aceste zile faza națională a Olimpiadei de Biologie pentru elevii din clasele IX-XII.

Foto: Mesagerul de Sibiu

Festivitatea de deschidere a Olimpiadei Naționale de Biologie a avut loc sâmbătă după amiază în Aula Magna a Universității Lucian Blaga, devenită neîncăpătoare pentru cei 288 de elevi participanți și profesorii lor.

În deschiderea festivității, elevii de la Liceul de Artă din Sibiu au intonat Imnul Național al României.

Player video
00:00
01:15

Video: Mesagerul de Sibiu

Participanții la olimpiadă veniți din toate colțurile țării au avut apoi ocazia să vadă o prezentare video a atracțiilor turistice ale Sibiului, realizată de elevi de la Colegiul Național Samuel von Brukenthal.

Foto: Mesagerul de Sibiu

Emilian Novac, Inspectorul Școlar General al Județului Sibiu le-a adresat un călduros bun venit la Sibiu elevilor participanți la Olimpiada Națională de Biologie.

„Palmaresul acestei competiții este mai puțin important, mult mai importantă este performanța voastră de a ajunge în această fază a competiției” a spus Emilian Novac.

Foto: Mesagerul de Sibiu

Elevilor participanți le-a urat succes și Președintele Olimpiadei, Conf. Univ. Dr. Horațiu Dura, Prorectorul Universității Lucian Blaga.

Foto: Mesagerul de Sibiu

În încheierea festivității de deschidere, participanții la olimpiadă au asstat la câteva momente artistice pregătite de elevii Liceului de Artă.

Foto: Mesagerul de Sibiu

Pe parcursul șederii la Sibiu, micii biologi veniți din toată țara vor avea ocazia să viziteze Muzeul ASTRA, Muzeul Brukenthal, vor avea parte de tururi ghidate ale Sibiului istoric, și vor participa la atelierele oferite de Universitatea „Lucian Blaga”, Facultatea de Litere și Arte, Departamentul de Artă Teatrală, Facultatea de Științe, Departamentul de Științe ale Mediului, Biologie și nu în ultimul rând, de Facultatea de Medicină.

Participanţii la olimpiadă sunt găzduiţi în hoteluri din centrul oraşului: My Continental şi Continental Forum, aproape de Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” Sibiu, unde se vor desfăşura probele de concurs, iar 38 de profesori din şcolile sibiene vor însoţi loturile de participanţi din toate judeţele ţării, pentru a le face şederea cât mai frumoasă la Sibiu.

    Trimite prin e-mail