marți, 30 aprilie 2024

Publicat la 4/30/2024 04:58:00 p.m. de

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Automecanica Mediaş de către Rheinmetall

Operaţiunea prin care Rheinmetall Landsysteme GmbH preia Automecanica Mediaş SRL şi subsidiara acesteia, Atelierele Speciale Autocamioane Mediaş SRL, a fost autorizată de Consiliul Concurenţei, scrie adevărul.ro.


foto: autm.ro

Consiliul Concurenței a autorizat operațiunea prin care Rheinmetall Landsysteme GmbH intenționează să preia compania Automecanica Mediaș SRL și subsidiara acesteia, Atelierele Speciale Autocamioane Mediaș SRL”, a informat marți autoritatea de concurență, citată de adevărul.ro

Rheinmetall Landsysteme GmbH, Germania, face parte din grupul Rheinmetall, grup tehnologic integrat, care dezvoltă și comercializează componente, sisteme și servicii pentru industria de securitate și cea civilă.

Automecanica Mediaș SRL este un producător de componente din oțel pentru semiremorci de transport greu, containere speciale, oțelării și confecții metalice, scări metalice interioare și exterioare, asamblare structuri metalice finale, suprastructuri auto, precum și proiectare personalizată și producție de piese și componente din oțel, oțel inoxidabil și aluminiu. În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această tranzacție nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Producătorul german de armament Rheinmetall, care a cumpărat 72,5% din acțiunile fabricii românești Automecanica Mediaș, intenţionează să construiască o nouă uzină și în landul Saxonia Inferioară (vestul ţării), ceea ce îi va permite să crească substanţial producţia de muniţie de artilerie de calibrul 155 mm, atât de importantă pentru Ucraina.

Obiectivul este ca noua fabrică, situată în localitatea Unterlüß, în care grupul intenţionează să investească aproximativ 300 milioane de euro, să producă deja din 2025 circa 200.000 de obuze de artilerie pe an.

Guvernul german prevede acordarea de garanţii pentru achiziţionarea de muniţii şi examinează posibilitatea relaxării restricţiilor legale pentru a permite producătorilor din domeniul apărării să producă pe stoc.

    Trimite prin e-mail