sâmbătă, 6 aprilie 2024

Publicat la 4/06/2024 08:41:00 a.m. de

Alexandra Hudea, de la Liceul Teoretic „Axente Sever“, din nou în finala Olimpiadei la cros. Mara Ibășfălean a câștigat faza județeană la gimnaziu fete

Faza județeană a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la cros a avut loc, ieri, în zona Greweln. Au participat cei mai buni alergători de la învățământul gimnazial și respectiv liceal, care s-au întrecut la probe de cros de 800 de metri, 1000 de metri și 1200 de metri. 

 

Sportivii medieșeni au dominat clar întrecerile, având nu mai puțin de 9 atleți pe podium, din 12 locuri posibile. Mai mult, Mara Ibășfălean (gimnaziu fete, de la Liceul Teoretic Roth Oberth) și Alexandra Hudea, de la Liceul Teoretic Axente Sever au obținut locul I și ne vor repezenta la faza națională. Tot la gimnaziu fete, Denisa Cîmpean, de la Școala 7 și Alexandra Cozan, de la Școala 4, au ocupat, în ordine pozițiile 2 și respectiv 3!

La gimnaziu băieți, întrecerea a fost câștigată de Bogdan Kadar (Școala Gimnazială Mihai Viteazu Șelimbăr). Locurile 2 și 3 au revenit atleților medieșeni. Cristian Jiga (Școala Gimnazială C.I. Motaș) s-a clasat de 2, iar Tudor Bîrsan (Liceul Teoretic Roth Oberth) pe locul 3.

Clasamente liceu

Liceu fete

1. Alexandra Hudea (Liceul Teoretic Axente Sever)

2. Vanesa Giangu (Liceul Teoretic Axente Sever)

3. Iulia Negoiescu ( Colegiul Național Andrei Șaguna)

Liceu băieți

1. Sebastian Patrik Folea (Colegiul Național Andrei Șaguna)

2. Daniel Tincă (Colegiul Școala Națională de Gaz)

3. Mihai Chetreanu (Liceul Teoretic Roth-Oberth)


Cele 3 alergătoare care au reprezentat Liceul Teoretic Axente Sever au dominat competiția la nivel liceal. Este vorba de Alexandra Hudea din clasa a XI-a Științe Sociale, de Diana Comnac din clasa a XII-a Instructor Sportiv și de Vanesa Giangu din clasa a IX-a Instructor Sportiv.
Alexandra Hudea și Vanesa Giangu au încheiat pe primele două poziții în clasament, in vreme ce Diana Comnac s-a clasat pe locul al patrulea. Tot pe poziția a patra a încheiat competiția și atletul Ioan Irimie din clasa a IX-a Instructor Sportiv. De asemenea locul patru a fost ocupat în competiția sportului minții de către Emanuel Bumbuță din clasa a XI-a Matematică Informatică. Acesta a participat la etapa județeană a ONSȘ la șah, găzduită miercuri 3 aprilie de unitatea noastră de învățământ.Bilanțul competițiilor sportive al primei săptămâni a lunii aprilie ne arată faptul că Alexandra Hudea va reprezenta liceul nostru și județul Sibiu la faza națională a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la cros. Aceasta se va desfășura la Botoșani la 27 aprilie.
Îi felicităm pe atleții liceului nostru pentru rezultatele pe care le obțin atât in competițiile școlare cât și in cele naționale și internaționale, și-i dorim succes Alexandrei Hudea la etapa finală a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la cros. De asemenea le ținem pumnii strânși lui Cristian Cîndea din clasa a XI-a Matematică Informatică și Gabrielei Herciu din clasa a XI-a Științele Naturii, care în aceste zile reprezintă județul Sibiu la Olimpiada Națională a Sportului Școlar la tenis de masă.“, a transmis Liceul „Axente Sever“ Mediaș

 


    Trimite prin e-mail