luni, 18 martie 2024

Publicat la 3/18/2024 03:43:00 p.m. de

Ziua Internațională a Povestitului 2024, la Biblioteca Municipală „St. L. Roth”


Primăria Municipiului Mediaș organizează mâine, 19 martie 2024, începând cu ora 11:30, la Biblioteca Municipală „St. L. Roth”, un cerc de lectură dedicat „Zilei Internaționale a Povestitului“, o sărbătoare a narațiunii libere, celebrată pe plan mondial în timpul echinocțiului de primăvară.


Scopul activității este promovarea artei povestirii orale și a ascultatului de povești și se derulează în parteneriat cu elevii Liceului Teoretic „Roth – Oberth“, respectiv clasa a IX-a B Științele Naturii - secția germană și clasa a XII-a Filologie – secția română, sub coordonarea doamnei profesor Daniela Aparaschiței.
Organizatorii evenimentului au stabilit ca elementul central să fie dedicat narațiunii cărților incluse în Concursul Național de Lectură „Bătălia Cărților” din anii precedenți, competiție la care au participat unii dintre elevii invitați. Aceștia vor împărtăși colegilor mai tineri din experiențele acumulate de-a lungul anilor în care au participat la concurs, precum și emoțiile trăite alături de personajele cărților, empatizând de multe ori cu acestea. Lecturând cărțile dedicate adolescenților, au descoperit lumi pline de imaginație, de aventură, de istorie, de iubire, de motivație, precum și o cale eficientă pentru dezvoltarea lor personală.
Lectura trebuie să facă parte din viețile noastre!

    Trimite prin e-mail