duminică, 10 martie 2024

Publicat la 3/10/2024 07:52:00 p.m. de

Medalii pentru Alexandra Hudea și Vanesa Giangu, la Campionatul Național indoor U20

Medieșencele Alexandra Hudea și Vanesa Giangu se întorc cu medalii de la Campionatele Naționale indoor rezervate juniorilor sub 20 de ani. Alexandra Hudea (17 ani) a cucerit titlurile de vicecampioană națională în probele de 1500 și 3000 metri, în vreme ce Vanesa Giangu a cucerit, azi, medalia de bronz în proba de 3000 metri.

Alexandra Hudea, alături de antrenorul său Vasile Ibășfălean (foto: facebook)

Ca de obicei, primele felicitări vin de la 
reprezentanții Liceului Teoretic „Axente Sever“ Mediaș, acolo unde sunt eleve cele 2 sportive de top. „În perioada 9-10 martie Sala Ioan Soter din cadrul Complexului Sportiv National Lia Manoliu din București a găzduit etapa finală a Campionatelor Naționale indoor rezervate juniorilor sub 20 de ani.
Două dintre medieșencele care au devenit certitudini in ultimii ani și care n-aveau cum să lipsească au fost Alexandra Hudea din clasa a XI-a Științe Sociale și Vanesa Giangu din clasa a IX-a Instructor Sportiv. Cele două atlete pregătite de antrenorii Vasile Ibășfălean și Vasile Herman au luat startul in finalele de 1500 de metri și de 3000 de metri, iar rezultatele nu au intârziat să apară.
Sâmbătă 9 martie Alexandra Hudea a devenit vicecampioană națională la 1500 de metri după ce a incheiat proba cu timpul de 4 minute, 34 de secunde și 33 de sutimi. Vanesa Giangu s-a clasat pe poziția a șaptea după ce a parcurs cei 1500 de metri in 5 minute, 10 secunde și 97 de sutimi.
O zi mai târziu s-a desfășurat finala de 3000 de metri. La capătul unei curse bine gândite tactic, Alexandra Hudea a devenit vicecampioană națională la juniori cu timpul de 10 minute, 8 secunde și 7 sutimi. Vanesa Giangu a obținut și ea o performanță deosebită, încheind cursa pe podium, obținând locul al treilea după ce a alergat cei 3000 de metri în 10 minute, 42 de secunde și 90 de sutimi.
Le felicităm pe sportivele noastre și pe antrenorii lor pentru rezultatele obținute, și le dorim mult succes la următoarele competiții in aer liber.“, au transmis reprezentanții Liceului Teoretic „Axente Sever“ Mediaș.
    Trimite prin e-mail