marți, 5 martie 2024

Publicat la 3/05/2024 05:09:00 p.m. de

Începe bătălia pentru play-off! ACS Mediaș - Gloria Bistrița, sâmbătă, de la ora 15, pe Stadionul 8 Mai!

La sfârșitul săptămânii trecute, formația lui Mihai Ianc a terminat la egalitate partida amicală disputată pe teren propriu în compania formației CSM Deva, scor 0-0. A fost ultimul test de verificare înaintea startului campionatului programat la sfârșitul acestei săptămâni. ACS va întâlni la Mediaș, Gloria Bistrița, într-un derby al seriei, care va pune față în față ocupantele primelor două poziții ale clasamentului. Partida este programată sâmbătă de la ora 15:00 pe Stadionul 8 Mai.
 
 
ACS Mediaș a disputat sâmbăta trecută pe teren propriu ultimul joc de pregătire din pauza de iarnă. Adversarul a fost CSM Deva, liderul seriei a 7-a din Liga a 3-a. Tehnicianul Mihai Ianc a început în formula Fabio Blaga, Cristian Avram, Vlad Antonio, Sorin Șerban, Benjamin Hanzu, Cristian Balgiu, Alexandru Luca, Antonio Dumitru, Mihai Petra, Bogdan Rotar și Szilard Magyari. În actul secund au intrat toți jucătorii înscriși pe foaia de joc.
 
Meci echilibrat
 
Confruntarea dintre ACS Mediaș și CSM Deva a fost una echilibrată, cu ocazii de ambele părți. Primul care a trecut pe lângă gol a fost atacantul Szilard Magyari. Acesta a scăpat singur cu portarul, a încercat un lob, însă mingea nu a găsit cadrul porții adverse. De partea cealaltă, formația vizitatoare a primit ușor o lovitură de pedeapsă în minutul 31, însă portarul Fabio Blaga a reușit să apere și să mențină tabela intactă. A fost 0-0 la intrarea la cabine, iar apoi ostilitățile au continuat în aceeași notă și în actul secund. Ambele formații și-au trecut în cont ocazii, însă cei doi portari sau lipsa de preciziei la finalizare au făcut ca partida să se încheie cu scor alb.
 
În curs de omogenizare
 
Amicalul cu formația din Deva a fost ultimul din pauza competițională. Săptămâna aceasta încep meciurile oficiale pentru gruparea de pe Târnava Mare, iar primul va fi chiar derby-ul seriei, în compania liderului Gloria Bistrița. Partida se va disputa sâmbătă de la ora 15:00 pe Stadionul 8 Mai. „Mai sunt câteva lucruri de pus la punct, a fost un test foarte util, în compania unei echipe care este lideră în seria ei. Consider că suntem pregătiți pentru acest start de campionat, sper să obținem un rezultat favorabil în prima etapă. Cu trei puncte, vom fi matematic în play-off, dar va fi un joc foarte dificil, Bistrița este foarte solidă și ca și noi, s-a întărit în această pauză de iarnă, chiar și așa însă ne dorim foarte mult să învingem. Au venit opt jucători noi, din păcate au plecat foarte mulți din jucătorii vechi, am încercat să ne dublăm toate posturile, sperăm să ne omogenizăm cât mai repede și echipa să arate bine”, spune Ionuț Buzean, Președintele ACS Mediaș.
 
Ultimul transfer
 
Alexandru Vodă este noul jucător al ACS Mediaș. În vârstă de 25 ani, acesta a îmbrăcat ultima dată tricoul formației FCU Craiova și are 31 apariții în Liga 1 și 60 în Liga 2. Anunțul a fost făcut de către ACS Mediaș pe pagina oficială. „Bine ai venit, Alexandru Ionuț Vodă! Noul nostru jucător în vârstă de 25 de ani este născut la Craiova, pe data de 22 iulie 1998 și evoluează pe postul de fundaș dreapta. A mai trecut pe la echipe importante cum ar fi Pandurii Târgu Jiu, FC Hermannstadt, Club Sportiv Comunal Șelimbăr și FCU Craiova” a fost mesajul transmis de ACS Mediaș. Alexandru Vodă a oferit și primele declarații de la venirea sa la Mediaș. „Am venit la Mediaș pentru că este un proiect de viitor, un proiect frumos și pentru că îmi plac provocările. Obiectivul meu personal este să fiu sănătos, iar pe plan profesional vreau să joc cât mai mult, să îmi ajut echipa să acumuleze cât mai mult puncte pentru a ne realiza obiectivul final! Pe această cale îi salut pe suporteri, sper să ne susțină în număr cât mai mare la stadion și să ne bucurăm de fotbal împreună” a declarat jucătorul pentru pagina oficială a noului său club.
    Trimite prin e-mail