miercuri, 13 martie 2024

Publicat la 3/13/2024 02:23:00 p.m. de

Elevi de la Școala Națională de Gaz și Liceul Teoretic „Axente Sever“ cu care ne mândrim. Premianți în concursuri naționale

Colegiul Școala Națională de Gaz și Liceul Teoretic „Axente Sever“ Mediaș salută noile performanțe de top ale elevilor care le frecventează cursurile. Astfel, de la SNG, Raluca Ganea, din clasa a X-a, a obținut Premiul I la Olimpiada de limba și literatura română, urmând să reprezinte județul Sibiu la etapa națională! De asemenea, Maria Georgiana Vlad, din clasa a XI-a de la LTAS Mediaș, a obținut pentru a 3-a oară consecutiv Premiul I la Concursul de Matematică Aplicată ,,Adolf Haimovici“, urmând să reprezinte și ea județul la etapa națională.

Raluca Ganea (foto: facebook/SNG)

Colegiul SNG Mediaș trimite așadar o elevă la etapa națională a Olimpiadei de limba și literatura română. „Olimpiada de limba și literatura română! Premiul I cu cel mai mare punctaj dintre toți participanții și calificare la etapa națională pentru Ganea Raluca din clasa a X - a Tehnician în activități economice, prof. coordonator Damian Monica.
Premiul II pentru Pepene Adelina din clasa a XI-a Tehnician în activități economice, prof coordonator Radu Maria.
Mențiune pentru Gatea Andreea din clasa a IX-a Tehnician în activități economice, prof. coordonator Damian Monica.
Rezultate frumoase au obținut elevele Mărginean Adriana și Covaci Ana (cls. IX Matematică Informatică) coordonate de prof. Manu Camelia.
Rezultatele au o valoare însemnată având în vedere faptul că au fost obținute de eleve care studiază la profil tehnic și nu la clase de filologie.
Felicitări elevelor pentru rezultatele obținute, doamnelor profesoare pentru implicare și profesionalism, iar părinților le mulțumim pentru susținere.“, a transmis Colegiul Școala Națională de Gaz.

 Maria Vlad (foto: facebook/SNG Mediaș)

De asemenea, Maria Georgiana Vlad, din clasa a XI-a, a obținut pentru a 3-a oară consecutiv Premiul I la Concursul de Matematică Aplicată ,,Adolf Haimovici“, urmând să reprezinte și ea județul la etapa națională. Ajuns la cea de-a 26-a ediție, concursul a avut loc duminică, 10 martie, la Colegiul SNG Mediaș.
„Concursul de Matematică ,,Adolf Haimovici”. Premiul I și calificare la etapa națională pentru Vlad Georgiana Maria din clasa a XI- a Tehnician în activități economice, prof. coordonator Benyi Iuliu.
Menționăm faptul că este al treilea an consecutiv de când Georgiana se califică la etapa națională a acestei prestigioase competiții, la ultimele două participări obținând premii naționale.
Felicitări Georgiana pentru rezultatul obținut, domnului profesor pentru implicare și profesionalism iar părinților le mulțumim pentru susținere“, a transmis Colegiul Școala Națională de Gaz.
 
Ștefan Pop (LTAS Mediaș)

În cadrul aceluiași concurs, Liceul Teoretic „Axente Sever“ a participat cu 2 elevi. 

Ștefan Pop a fost din nou al treilea pe județ. „Unitatea noastră de învățământ a fost reprezentată de 2 elevi de la profilul de Științele Naturii intensiv Engleză, respectiv Ștefan Pop din clasa a X-a și Alisia Căpâlnean din clasa a XII-a.
Matematica aplicată s-a dovedit un domeniu fără mari surprize pentru Ștefan Pop. Ca și în urmă cu un an, axentistul nostru s-a clasat pe locul al treilea la etapa județeană „Adolf Haimovici”, în vreme ce Alisia Căpâlnean a obținut cel mai bun rezultat din zona de nord a județului Sibiu la nivelul clasei a XII-a.
Îi felicităm pe axentiștii noștri și pe cadrele didactice care le-au deschis orizonturile în domeniul matematicii și le dorim mult succes la următoarele competiții școlare și extrașcolare la care vor participa.“, au anunțat reprezentanții Liceului „Axente Sever“ Mediaș.

    Trimite prin e-mail