vineri, 29 martie 2024

Publicat la 3/29/2024 10:52:00 a.m. de

Elevi cu care ne mândrim! Doi medieșeni la faza națională a Olimpiadei de Informatică!

Cele mai active două instituții de învățământ preuniversitar din județ pe rețelele de socializare, Colegiul Național „Școala Națională de Gaz“ și Liceul Teoretic „Axente Sever“ Mediaș, au prezentat și în ultima săptămână rezultatele obținute de elevi la concursurile naționale.

Andrei Rareș Holerga (clasa a X-a) 

Colegiul Național „Școala Națională de Gaz“ are cei mai buni 2 elevi la Informatică din județ la clasele a X-a și a XI-a. Andrei Rareș Holerga (clasa a X-a) și Vlad Cristian Șarlea (clasa a XI-a) au luat locul I la faza județeană a Olimpiadei de Informatică și ne vor reprezenta la faza națională!

Vlad Cristian Șarlea (clasa a XI-a)

Olimpiada de Informatică. Două premii I din patru posibile și un premiu II pentru elevii CSNG obținute la etapa județeană.
  • Felicitări Andrei Rareș Holerga din clasa a X-a Matematică Informatică pentru Premiul I și calificare la etapa națională (coordonator prof. Sârbu  Margareta).
  • Felicitări Vlad Cristian Șarlea din clasa a XI-a Matematică Informatică pentru Premiul I (coordonator prof. Cristea Claudia).
  • Felicitări Vlad Maximilian Coțop din clasa a X-a Matematică Informatică pentru premiul II (coordonator prof. Sârbu Margareta)
Vlad Coțop (clasa a X-a)

Felicitări elevilor pentru rezultatele excepționale obținute, doamnelor profesoare pentru implicarea și profesionalism iar părinților le mulțumim pentru susținere.“, a  transmis Colegiul Național „Școala Națională de Gaz“.

Ștefania Chițu (clasa a XII-a)
 
La Olimpiada de limba germană modernă, două eleve de la același colegiu au avut lucrări foarte bune, reușind să urce pe podium. „Felicitări Chițu Ștefania din clasa a XII-a Matematică Informatică pentru premiul II la etapa județeană. Prof. coordonator Cărăbaș Nicoleta.
Premiul III a obținut eleva Lăcătuș Andreea din clasa a XII -a Tehnician ecolog și protecția calității mediului. Prof. coordonator Iancu Andra.“ a informat Colegiul SNG Mediaș.

Andreea Lăcătuș (clasa a XII-a)
 
Rezultate meritori au avut elevii de la SNG Mediaș și la Olimpiada de fizică. O medalie de argint, trei de bronz și o diplomă de onoare.


Elevii au fost premiați de către ISJ Sibiu și Asociația pentru Performanță în Fizică Sibiu. S-a evidențiat din nou Andrei Rareș HOLERGA, care a reușit un loc II, după ce, la Informatică a fost cel mai bun din județ.

Andrei Rareș Holerga (clasa a X-a) 
  • Andrei Rareș HOLERGA (Cls. a X-a Mate-Info) - locul II
  • Mihnea Dominic MAYER (Cls a IX-a Mate-Info) – locul III
  • Vlad Maximilian COȚOP (Cls a X-a Mate-Info) – locul III
  • Paul Bogdan IAGĂR (Cls a X-a Mate-Info) – locul III
  • Vlad Cristian ȘARLEA (Cls a XI-a Mate-Info) - diplomă de onoare
Prof.  Coordonator BUGAR PARASCHIVA
„Felicitări elevilor pentru performanțele obținute, doamnei profesoare pentru implicare și profesionalism iar părinților le mulțumim pentru susținere.“, a transmis Colegiul SNG Mediaș.
 
Alexandra Petre (clasa a X-a)

De asemenea, la etapa județeană a concursului național pe teme de protecția consumatorului ,,Alege! Este dreptul tău!“, locurile I, II și III au fost obținute de elevele de la CSNG:
- Loc 1- Petre Alexandra - cls. a X-a Economic-calificată la etapa națională - prof. coordonator:  Pop Ovidiu.
- Loc 2 - Sîncrăian Timeea - cls. a IX-a Economic -calificată la etapa națională- prof. coordonator:  Pop Ovidiu.

Timeea Sîncrăian (clasa a IX-a)
- Loc 3 - Cucu Paula - cls.a XI-a Economic- prof. coordonator: Pop Ovidiu

Paula CUCU (clasa a XI-a)

Axentiste pe podiumul olimpiadei de franceză

Liceul Teoretic „Axente Sever“ s-a remarcat din nou, de această dată la etapa județeană a Olimpiadei de Limba Franceză, unde a fost reprezentat de 2 eleve din clasa a IX-a, respectiv Alexia Pușcaș de la Științele Naturii intensiv Engleză și Nicole Mate de la Științele Naturii.  

Alexia Pușcaș (clasa a IX-a)

Alexia Pușcaș a confirmat pasiunea pentru limba franceză și cunoștințele ample în acest domeniu, clasându-se pe locul al treilea cu un total de 92 de puncte, la doar 2 puncte de ocupanta primei poziții în clasament. Alexia obținuse săptămâna trecută premiul I la concursul „Les Français sans frontières” la secțiunea Un dessin – une histoire. De asemenea o prestație deosebită a avut și Nicole, care a obținut mențiune la olimpiada județeană de limba franceză. Cele două axentiste sunt îndrumate de doamna profesoară Alina Hațegan.
Le felicităm pe cele două eleve ale liceului nostru pentru aceste rezultate deosebite la nivelul municipiului Mediaș și le dorim să avanseze pe podium la concursurile viitoare.“, a transmis Liceul Teoretic „Axente Sever“ Mediaș.
    Trimite prin e-mail