luni, 25 martie 2024

Publicat la 3/25/2024 08:35:00 a.m. de

Echipa de robotică SNGine Team Mediaș, premiată la Iași. Locul 2 la categoria Control Award!

Echipa de robotică a Colegiului Școala Națională de Gaz Mediaș s-a întors cu premiu de la etapa națională a FIRST Tech Challenge România, competiție desfășurată în weekend la Iași. Elevilor medieșeni le-a fost asigurată totodată admiterea la Facultatea de Automatică și Calculatoare de la Universitatea Tehnică ,,Gheorghe Asachi" din Iași! „Un rezultat excelent pentru componenții din acest an, elevi în clasa a XII-a Matematică Informatică: Boeșan Ana, Nagy Taria, Coanta Dan, Filip Robert, Ghiurcanaș Antonio, Leach Noris, Oșan Manuel, Santa Ciprian, Vidrăsan Eduard (căpitanul echipei), coordonați de doamnele profesoare Maier Cornelia și Pustai Cristina“.

(Dan GREAVU)
 

„Sezonul 8 pentru noi a însemnat luni întregi în care am muncit din greu, ne-am depășit limitele și ne-am apropiat extrem de mult ca echipă. Am reușit să învățăm foarte multe despre roboți, dar, mai important, am învățat multe despre oameni prin tot timpul petrecut împreună.
Am încheiat sezonul cu zâmbete și lacrimi de fericire, după 5 meciuri câștigate din cele 6 jucate, ajungând pe locul 7 în clasamentul meciurilor de calificare! Veștile bune nu se opresc aici! Suntem deosebit de recunoscători pentru premiul 2 la categoria Control Award! Prin acest premiu ne-a fost asigurată intrarea la Facultatea de Automatică și Calculatoare de la Universitatea Tehnică ,,Gheorghe Asachi" din Iași. Vrem să felicităm echipele AICitizens  și WattsUp pentru premiul 1, respectiv premiul 3 Control Award!
Galeriile au un loc special în experiența noastră FTC. Nu doar galeriile meciurilor noastre, ci și cele prin care ne-am susținut prietenii au creat o atmosferă superbă! Deși pot părea nesemnificative, în timpul galeriilor devenim o singură entitate și ne exteriorizăm împreună entuziasmul și emoțiile.
Mulțumim Delta Force pentru generozitatea de care ați dat dovadă. Fără ajutorul vostru nu am fi reușit să ajungem aici. Sunteți minunați!
Mulțumim Natie Prin Educatie  pentru că ne oferiți oportunitatea să trecem prin asemenea experiențe care ne ajută să creștem, să ne dezvoltăm împreună.
Mulțumim din inimă Primăria Municipiului Mediaș  și domnului primar Gheorghe Roman  pentru ajutorul pe care ni l-ați acordat mereu și pentru încrederea pe care o aveți în noi.
Mulțumim foarte, foarte mult sponsorilor noștri: Profi , Gühring Sibiu, PediMedic , Logiscool Mediaș  și Deocon . Ajutorul vostru înseamnă muuult pentru noi.
Nu în ultimul rând, mulțumim părinților și prietenilor noștri, cadrelor didactice și nedidactice Colegiul „Școala Națională de Gaz” Mediaș pentru susținerea nemărginită.“, a transmis azi noapte SNGine Team, pe pagina de socializare.

Echipa SNGine a cucerit Premiul II Control Award și a terminat pe locul 7 în clasamentul de calificare la Competiția Națională de Robotică First Tech Challenge. „Un rezultat excelent pentru componenții din acest an, elevi în clasa a XII-a Matematică Informatică: Boeșan Ana, Nagy Taria, Coanta Dan, Filip Robert, Ghiurcanaș Antonio, Leach Noris, Oșan Manuel, Santa Ciprian, Vidrăsan Eduard (căpitanul echipei), coordonați de doamnele profesoare Maier Cornelia și Pustai Cristina. Felicitări elevilor pentru rezultatul obținut, doamnelor profesoare pentru implicare și profesionalism iar părinților, sponsorilor, Primăria Municipiului Mediaș le mulțumim pentru susținere.“, au transmis reprezentanții Colegiului SNG Mediaș.

O altă performanță importantă a fost realizată de The Resistance, de la Liceul Teoretic "Roth-Oberth", locul 4 în clasamentul de calificare la Competiția Națională de Robotică First Tech Challenge din 60 de finaliste! A pierdut în semifinala 2, dar a câștigat respectul tuturor!Prima apariție a echipei la campionatul național a fost o ocazie de a trăi presiunea competiției la un alt nivel. După ultimul meci am reușit să terminăm pe locul 4, fiind căpitani de alianță. Deși am pierdut meciurile eliminatorii, ne bucurăm că am reușit să atingem o astfel de performanță, fiind singura echipă din regiunea noastră care a a jucat în play-off. Mulțumim mentorilor, profesorilor, părinților și tuturor partenerilor care ne-au susținut în acest sezon competițional, fiind cel mai bun al echipei de la înființare. Am reușit să ne dezvoltăm și să obținem rezultate la care doar visam la început. Anul acesta ne-am atins scopurile și să ne reprezentăm școala și orașul cu mândrie în sezonul 8 al competiției. Mulțumim Primăriei Municipiului pentru toată susținerea Primăria Municipiului Mediaș Gheorghe Roman, școlii Liceul Teoretic Roth-Oberth și sponsorilor”, au spus liceenii de la „The Resistance”.

„Code Warriors”, cealaltă echipă de la Liceul Teoretic Roth-Oberth calificată la etapa națională a competiției, a avut o evoluție bună, dar nu a reușit să urce în prima parte a clasamentului. Chiar și așa, liceenii spun că au avut parte de o experiență valoaroasă. „Etapa națională a competiției First Tech Challenge s-a încheiat, iar noi suntem recunoscători pentru această experiență valoroasă. Privim cu încredere și determinare către viitor și felicităm toate echipele participante. Le mulțumim Primăriei Municipiului Mediaș și domnului primar Gheorghe Roman, Liceului Teoretic Roth-Oberth, sponsorilor, mentorilor, membrilor alumni, dar și părinților pentru susținerea acordată. De asemenea, dorim să exprimăm aprecierea noastră față de organizatori pentru șansa oferită de a fi parte din acesta comunitate în fiecare an” a fost mesajul celor de la „Code Warriors”. 

SNGine Team (loc 7), de la Colegiul Școala Națională de Gaz Mediaș, The Resistance (loc 4) și Code Warriors (loc 46), ambele de la Liceul Teoretic "Roth-Oberth" Mediaș au participat în weekend la etapa națională a FIRST Tech Challenge România, alături de cele mai bune alte 57 de echipe din țară, din peste 170 înscrise la startul întrecerii din acest an. Între ele și Gear Maniacs (loc 16), de la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal“, singura reprezentantă a municipiului Sibiu, care a intrat în posesia Premiului „Nație prin Educație“, oferit de organizatori.

Marele premiu a fost adjudecat în acest an de AICitizens, echipa de robotică a Colegiului Național „Al. I. Cuza” Focșani, care va reprezenta România la Campionatul mondial „2024 FIRST Championship“, programat în perioada 17-20 aprilie la Houston (SUA)

    Trimite prin e-mail