joi, 14 martie 2024

Publicat la 3/14/2024 02:35:00 p.m. de

Bianca Crețu a câștigat, aseară, Premiul „Radio Timișoara“

Bianca Crețu, îndrăgita interpretă de muzică populară de la Școala de Dans "Vasile Stoia" și Școala Populară de Arte și Meserii "Ilie Micu" din Sibiu, a câștigat Premiul Radio Timișoara, în cadrul Concursului Național „Gelu Stan“, adresat interpreților de muzică populară cu vârsta între 15 și 25 de ani. Organizat de Centrul de Cultură și Artă Timiș, festivalul s-a desfășurat ieri, 13 martie, la Sala Capitol din Timișoara. Acompaniamentul a fost asigurat de Orchestra Ansamblului Profesionist „Banatul”, dirijor prof Sebastian Roșca.

 
Despre ziua de ieri…, am trăit o experiență plină de emoție, cântec și iubire! Sunt recunoscătoare, onorabilului juriu, pentru premiul acordat și pentru încrederea transmisă și de această dată! Cântecul duios de pe Valea Târnavelor, va mai răsuna mult timp în inimile noastre!  Mulțumesc Sebastian Rosca, pentru minunata orchestrație, a fost o adevărată onoare să cânt alături de voi toți!
Ce aș fi eu fără dumneavoastră, fără publicul meu drag?… vreau să vă mulțumesc, tuturor, pentru toată susținerea și pentru toate mesajele și gândurile bune, pe care mi le-ați transmis, aseară, în timpul concursului!
“, a transmis îndrăgita interpretă.  
 
Premiul Radio Timișoara a fost acordat cu sprijinul Asociației Culturale “Floarea dorului” din Conop.

Bianca Crețu este o interpretă de muzică populară, la început de drum, care prin muncă și perseverență își dorește să reprezinte așa cum se cuvine Valea Târnavelor. „M-am născut la data de 27 Noiembrie 2002, într-un sat frumos la interferența dintre județul Mureș și județul Sibiu, mai exact satul Curciu. Am venit pe lume cerută de sora mea mai mare, într-o familie iubitoare și cu frică de Dumnezeu. În prezent sunt pregătită de domnul profesor Verde Cosmin, în cadrul Școlii Populare de Arte și Meserii "Ilie Micu" din Sibiu și studentă la Facultatea de Științe Agricole Industria Alimentară și Protecția Mediului.“, este descrierea pe care a făcut-o Bianca Crețu, la lansarea unei piese pe canalul său de Youtube.
    Trimite prin e-mail