joi, 29 februarie 2024

Publicat la 2/29/2024 11:54:00 p.m. de

Thellmann, la dezbaterile OSCE de la Viena

Deputatul Christine Thellmann a reprezentat România la dezbaterile pe tema securității europene. Cea de-a 23-a Reuniune de iarnă a Adunării Parlamentare a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (AP OSCE) a avut loc în perioada 22-23 februarie în capitala Austriei, Viena. Tema luată în dezbatere anul acesta a fost „Securitatea europeană astăzi și mâine: Perspective parlamentare asupra viitorului OSCE”. La forumul interparlamentar au fost prezenți reprezentanți ai 57 de state.
 
 
În zilele de 22 și 23 februarie, Christine Thellmann a fost prezentă la Viena, la dezbaterea generală din cadrul reuniunii de iarnă a Adunării Parlamentare a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa. Dezbaterile din acest an au avut ca subiect central Inteligența Artificială și securitatea în era digitalizării. De altfel, discuțiile s-au coagulat în jurul subiectului „Securitatea europeană astăzi și mâine: Perspective parlamentare asupra viitorului OSCE”.

 
Reglementare necesară
 
În calitate de membru în Comisia pentru Probleme Economice, Știință, Tehnologie și Mediu, parlamentarul medieșean a subliniat pașii importanți pe care i-a făcut România în domeniul reglementării utilizării inteligenței artificiale. Tema dezbaterii, „Inteligență artificială: un progres tehnologic cu implicații în materie de securitate”, este una de maximă actualitate. „Inteligența artificială (IA) reprezintă într-adevăr o descoperire tehnologică semnificativă, cu implicații profunde de securitate. În timp ce IA oferă numeroase beneficii în diverse sectoare, mai exact de la asistență medicală la transport și securitate, aplicarea sa în securitatea cibernetică introduce atât oportunități, cât și provocări. În era digitală, inteligența artificială a devenit un subiect fierbinte, generând dezbateri aprinse între experții în tehnologie, factorii de decizie și publicul larg. Pe măsură ce IA își întărește prezența în diferite sectoare, problema reglementării sale devine mai presantă. Unii susțin că reglementările sunt esențiale pentru a asigura siguranța și corectitudinea, în timp ce alții sunt de părere că pot împiedica inovarea și progresul”, a declarat Deputatul Christine Thellmann.
 
Întâlniri bilaterale
 
Parlamentarul medieșean a participat și la o serie de întâlniri bilaterale. Discuțiile purtate au fost cu delegați din Israel, Statele Unite ale Americii, Ucraina și Finlanda. Scopul declarat a fost acela de a facilita dialogul politic și în egală măsură de întări diplomația parlamentară. „Pe lângă dezbaterile generale am participat și la o serie de întâlniri bilaterale cu parlamentari din alte state partenere. Acestea au avut drept scop atât facilitarea dialogului politic și întărirea diplomației parlamentare, cât și oportunitatea de a împărtăși informații și experiențe cu omologii noștri. În cadrul discuțiilor bilaterale cu delegațiile țărilor Israel, Statele Unite, Ucraina, dar și Finlanda am abordat subiecte de interes comun specifice situației geopolitice și de securitate din fiecare țară”, a mai arătat Christine Thellmann.
    Trimite prin e-mail