miercuri, 21 februarie 2024

Publicat la 2/21/2024 01:40:00 p.m. de

Săptămâna Verde la Liceul Teoretic „Axente Sever“

Liceul Teoretic „Axente Sever“ desfășoară în această perioadă o serie întreagă de acțiuni dedicate „săptămânii verzi“. Între 19 și 23 februarie, elevii și dascălii sunt implicați în înfrumusețarea spațiului verde din curtea liceului.  
 

Scopul acestui program este acela de a contribui la protejarea mediului şi formarea unor comportamente responsabile în rândul elevilor faţă de mediul înconjurător. Și cum unitatea noastră de învățământ dispune de un spațiu verde generos, activitățile eco au fost dintre cele mai variate.
Pe parcursul primelor zile axentiștii din cele 24 de clase ale unității noastre de învățământ s-au echipat corespunzător, au trecut la pregătirea spațiului verde de la intrarea în liceul nostru și au plantat semințe de flori și magnolii, care cu siguranță vor înmuguri și vor înfrumuseța curtea liceului nostru. De asemenea personalul administrativ al liceului a pus la dispoziția elevilor noștri uneltele necesare pentru ca aceștia să poată ecologiza și proteja oazele de natură de care dispune instituția noastră.                   
Numeroase activități eco s-au desfășurat și în preajma sălii de sport a liceului nostru, atât prin ecologizarea spațiului verde cât și prin punerea în evidență a cauciucurilor reciclabile. Nu au lipsit nici activitățile de văruire a copacilor din curtea Liceului Teoretic Axente Sever, pentru protejarea acestora de dăunători. Un strat consistent de var au primit și busturile care-i întâmpină pe axentiști atunci când aceștia traversează curtea unității noastre de învățământ.
Îi felicităm pe elevii Liceului Teoretic Axente Sever pentru implicarea demonstrată cu ocazia primelor activități dedicate Săptămânii Verzi și putem spune că liceul nostru participă la numeroase activități Eco-Școala, iar imaginația și creativitatea elevilor noștri a fost și va fi permanent pusă în valoare.“, au transmis reprezentanții Liceul Teoretic „Axente Sever“.






    Trimite prin e-mail