joi, 22 februarie 2024

Publicat la 2/22/2024 10:51:00 a.m. de

Christine Thellmann: „Aveam datoria morală să reducem risipa alimentară“

Deputatul liberal Christine Thellmann salută votarea de către parlamentari a proiecului de lege privind stoparea risipei de alimente, proiect la care se află printre inițiatori.
 

Săptămâna aceasta a fost votat un proiect care va stopa risipa de alimente în România!
Mă bucur că sunt printre inițiatori și am speranța că nu se vor mai arunca la gunoi peste 5 milioane de tone de alimente, în timp ce alți români nu au ce pune pe masă.
Aveam nevoie de o lege care să facă dreptate socială. Astfel, prin această inițiativă se vor putea reintroduce alimente în circuitul economic, se vor putea distribui alimente către persoanele defavorizate şi se vor putea conecta producătorii locali cu distribuitorii şi comercianţii din România.
Aveam datoria morală să reducem risipa alimentară, pentru a-i ajuta pe cei mai vulnerabili de lângă noi.
Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale va trebui să implementeze o platformă naţională pentru prevenirea şi reducerea risipei alimentare, în cadrul căreia operatorii economici şi operatorii receptori îşi introduc informaţiile obligatorii conform legii deja existente, obligaţia pentru Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale de a publica pe website-ul propriu date relevante privind pierderile şi risipa de alimente ale operatorilor economici, obligaţia pentru Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale de a coordona elaborarea de materiale informative pentru operatorii economici în vederea prevenirii şi reducerii risipei alimentare.
Împreună facem România mai bună!“, a transmis deputatul liberal Christine Thellmann.
    Trimite prin e-mail