sâmbătă, 24 februarie 2024

Publicat la 2/24/2024 01:43:00 p.m. de

Dispensar ultramodern la Șeica Mare

 

Locuitorii din Șeica Mare au de astăzi la dispoziție un dispensar uman cu dotări de ultimă oră, care îi vor scuti pe oameni de drumuri la spitalele din Sibiu sau Mediaș.

Foto: Mesagerul de Sibiu

Investiția în proiectul de reabilitare, modernizare, extindere și dotare a dispensarului din Șeica Mare a fost finanțată prin Programul Național de Dezvoltare Locală și se ridică până în prezent la suma de 2.230.990,00 lei.

Foto: Mesagerul de Sibiu

 

Termenul de derulare al proiectului a fost prelungit până la data de 31 decembrie 2024, timp în care se va finaliza complet realizarea obiectivului de investiții, inclusiv punerea în funcțiune a acestuia.

Suma totală a investiției se va ridica la suma de 3.777.413,09 lei.

Noul dispensar a primit numele Edouard Phelippot, cetățean francez  din Acigne, localitate înfrățită cu Șeica Mare, căruia, în semn de recunoștință pentru implicarea în diverse proiecte din comunitate, i-a fost acordat titlul de Cetățean de Onoare al comunei.

Foto: Mesagerul de Sibiu

Potrivit primarului comunei Șeica Mare, Nicolae Șușa, clădirea dispensarului este aproape independentă energetic fiind prevăzută cu panouri fotovoltaice și pompe de căldură care au dus la o eficientizare energetică maximă.

Foto: Mesagerul de Sibiu

Dotările dispensarului, în valoare de peste 250 000 de Euro, asigură capacitatea de a realiza aici investigații medicale pentru care până acum locuitorii din Șeica Mare erau nevoiți să se deplaseze la Sibiu sau la Mediaș.

Foto: Mesagerul de Sibiu

 

Pe lângă cabinete de medicină de familie, dispensarul beneficiază de cabinet de radiologie, cabinet stomatologic, cabinet de investigare a bolilor diabetice, ceea ce transformă practic acest dispensar într-un veritabil centru medical.

Foto: Mesagerul de Sibiu

La inaugurarea de azi au participat pe lângă primarul Nicolae Șușa și viceprimarul Florin Benghea, Vicepreședintele Consiliului Județean Marcel Luca dar și Edouard Phelippot, al cărui nume îl poartă dispensarul, alături de o delegație reprezentând localitatea Acigne din Franța .

    Trimite prin e-mail