sâmbătă, 24 februarie 2024

Publicat la 2/24/2024 03:09:00 p.m. de

2 „axentiști“ și un „spartan“, la faza națională a Olimpiadei Sportului Școlar la tenis de masă

„Spartanii“ din Dumbrăveni își fac simțită prezența și în cadrul competițiilor școlare. La faza județeană a Olimpiadei Naționale la tenis de masă, Octavian Deac a reușit să câștige turneul organizat, ieri, la Sala Primăriei Mediaș, urmând să reprezinte județul Sibiu la faza națională la categoria sa de vârstă.

Elev în clasa a 7-a la Liceul „Timotei Cipariu“ Dumbrăveni, Octavian Deac a fost felicitat de conducerea instituției de învățământ. „Astăzi (nr - ieri), a avut loc, la Mediaș, Campionatul Județean la Tenis de masă, în cadrul căruia, elevul  Deac Octavian, clasa a VII a B, a obținut locul I. El va reprezenta județul Sibiu la Campionatul Național din cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar. Felicitări, Octavian! Felicitări, profesorilor antrenori! Mult succes la Campionatul Național!“, au transmis reprezentanții Liceului „Timotei Cipariu“ Dumbrăveni.
La aceeași întrecere, Tudor Dangulea (Spartanii Dumbrăveni) s-a clasat al treilea, în urma sibianului Konstantin Teleșpan.

 
Medieșenii de la „Axente Sever“ au rămas aceeași jucători de top, urmând să trimită doi jucători la Naționale, pe Cristi Cîndea și Gabriela Herciu. „În ultimii ani, elevii Liceului Teoretic Axente Sever au dominat autoritar Olimpiada Națională a Sportului Școlar la tenis de masă. Numele unor absolvente precum Cristina Corburean sau Andreea Dragoman, ultima calificată recent la Jocurile Olimpice de la Paris, au pornit tocmai de la aceste competiții școlare și au continuat la nivelul echipei de club a Mediașului.
„Tradiția” s-a păstrat și in acest an, cu ocazia fazei județene a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, desfășurată vineri 23 februarie la sala Romgaz. Reprezentanții unității noastre de învățământ au fost toți din clasa a XI-a. Ne referim aici la Cristian Cîndea din clasa de Matematică Informatică, la Gabriela Herciu din clasa de Științele Naturii și la Beatrice Hila de la Filologie.
Axentiștii n-au avut rivali în acest domeniu și s-au impus clar la etapa județeană a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar. Astfel Cristi Cindea și Gabriela Herciu s-au impus la categoriile lor și au devenit reprezentanții județului Sibiu la faza națională a acestei competiții. Pe poziția secundă la feminin a urcat și Beatrice Hila.
Axentiștii noștri au repetat performanța reușită anul trecut de Andrei Pînzar și de Mădălina Moga, absolvenți ai liceului nostru, și s-au calificat la etapa națională, care va avea loc la Arad in perioada 4-7 aprilie. Îi felicităm și le dorim să confirme și la nivel național talentul și buna pregătire pe care le demonstrează atât la competițiile școlare cât și la echipa de club.“, a transmis Liceul „Axente Sever“ Mediaș.
    Trimite prin e-mail