joi, 22 februarie 2024

Publicat la 2/22/2024 01:51:00 p.m. de

Bugetul comunei Șeica Mare, centrat pe dezvoltare. Vezi lista investițiilor

Consilierii locali din Șeica Mare au fost chemați să voteze, în ședința ordinară pe luna aceasta, bugetul pe anul 2024. Comuna se va baza pe o sumă care va depăși 21 de milioane de lei, în condițiile în care veniturile proprii se ridică la puțin peste 6 milioane de lei. Din impozite și taxe, vor ajunge la buget de abia 1,88 milioane lei, cea mai mare parte a sumei, cca. jumătate din total, venind ca „Sume alocate din cote defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale în sumă de 3,079 milioane de lei.“ De asemenea, 607.000 de lei sunt prevăzuți a veni din Fondul la dispoziția Consiliului Județean.
Cea mai mare parte a veniturilor la buget, mai mult de jumătate din sumă, e constituită din subvenții de la bugetul de stat și alte administrații – 13,355 milioane de lei, alocările de sume din PNRR aferente componentei de împrumuturi fiind de aproape 7,2 milioane de lei.



La capitolul cheltuieli, aproape 2 treimi din suma totală va fi alocală secțiunii de dezvoltare. Cele mai importante investiții din acest an vor fi pentru obiectivele „Înființare și dotare centru de colectare prin aport voluntar, comuna Șeica Mare“,pentru care sunt prevăzute 4,39 milioane de lei și „Înființare centru de zi de asistență și recuperare cu echipa mobilă de îngrijire la domiciliu“ – cu 3,777 milioane de lei. Alte investiții se referă la obiectivele „Reabilitare și modernizare clădire administrativă, comuna Șeica Mare“, pentru care se alocă 2,2 milioane de lei, „Reabilitare, modernizare școala veche, comuna Șeica Mare“ – 1,5 milioane de lei, „Reabilitare, modernizare, extindere și dotare dispensar sat Șeica Mare – 216.790 lei, „Centru comunitar integrat, comuna Șeica Mare“ – 607.340 lei, De asemenea, 1,5 milioane de lei merg la obiectivul „Modernizare trama pietonală și sistem de scurgere ape pluviale“. 
    Trimite prin e-mail