luni, 8 ianuarie 2024

Publicat la 1/08/2024 10:53:00 a.m. de

Sărbătoare mare de Sfântul Ion la Copșa Mică

 

Cea de a XVIII-a ediție a Sărbătorii Ionilor, dedicată tuturor celor care poartă numele Sfântului Ioan Botezătorul, organizată de Primăria oraşului Copşa Mică, s-a desfășurat duminică, 7 ianuarie, în condiții climatice atipice pentru sezonul de iarnă.

Foto: Facebook Primăria Orașului Copșa Mică

Conform tradiției, ca în fiecare an, la eveniment s-au reunit cetățenii care şi-au serbat numele sfânt împreună cu familiile, prietenii şi cunoștințele, la un pahar de vin fiert, o cană de ceai şi o felie de cozonac.

Foto: Facebook Primăria Orașului Copșa Mică

Nu au lipsit de la această sărbătoare nici oficialităţile oraşului, consilierii locali, preoţii, membrii Sfatului Bătrânilor şi ai Grupului de Dezbateri Publice, Poliţiştii locali și Pompierii voluntari ai oraşului.

Foto: Facebook Primăria Orașului Copșa Mică

Focul de tabără, specific acestui eveniment, a fost aprins la ora 18:15 de Zaharia Ion, un senior desemnat de către Sfatul Bătrânilor ca reprezentatul de onoare al sărbătoriților pe acest an, după care toți invitații au cântat în jurul focului tradiționalul „La Mulţi Ani!”.

Foto: Facebook Primăria Orașului Copșa Mică

„Cu acest eveniment se încheie Sărbătorile de iarnă, începute anul trecut pe 5 decembrie, cu sărbătoarea Sfântului Nicolae. Mulțumim tuturor sărbătoriților prezenți la eveniment, care în ciuda ploii, au decis să-şi serbeze ziua de naștere sau cea onomastică alături de prieteni şi rude în jurul focului tradițional” au transmis reprezentanții Primăriei Copșa Mică.

    Trimite prin e-mail