luni, 15 ianuarie 2024

Publicat la 1/15/2024 09:10:00 a.m. de

Echipele de robotică din Mediaș sunt pregătite de Regionale. SNGine Team a câștigat, sâmbătă, întrecerea de la Alba Iulia

Echipele de robotică din Mediaș intră în linie dreaptă cu pregătirile pentru faza regională a Campionatului Național de Robotică. SNGine Team, reprezentanta Colegiului Școala Națională de Gaz Mediaș și LTASrob – reprezentanta Liceului Teoretic „Axente Sever“ Mediaș, au participat sâmbătă la un concurs organizat la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia.  Ambele echipe au urcat la final pe podium, SNGine Team pe locul I, iar LTASrob pe III. „Avem în orașul nostru copii minunați care, în opinia mea, merită să fie susținuți.“, a arătat primarul Gheorghe Roman, pe pagina sa de socializare, încântat de rezultatele elevilor medieșeni.


 
„Alături de alte 10 echipe, am participat ieri 
(nr - sâmbătă) la The Xeo Scrimmage League Meet, organizat de echipa Team RO001 Xeo Alba Iulia în Alba-Iulia!
Acesta a fost al treilea meet la care am participat, iar la finalul zilei am reușit să ne clasăm pe locul 1 (meet și league)!
Mulțumim foaaarte mult Xeo pentru organizarea meet-ului unde ne-am simțit atât de bine, și echipelor alături de care am jucat meciuri SUPER, în special colegilor noștri LTASrob din Mediaș! Felicitări tuturor participanților. Ne vedem la regională!
Mulțumim mult celor care ne oferă mereu ajutor și sprijin: Primăria Municipiului Mediaș, Colegiul „Școala Națională de Gaz” Mediaș, prieteni, părinți și sponsori“, a transmis SNGine Team.


Au participat peste 150 de elevi, în cadrul a 11 echipe de robotică din județele Alba, Sibiu, Cluj și Mureș. LTASrob și SNG-ine au participat chiar în alianță într-unul dintre meciuri și s-au descurcat de minune, clasându-se amândouă pe podium, relatează reprezentanții Liceului Teoretic „Axente Sever“ Mediaș. 
„În cadrul concursului roboții trebuie să facă o serie de „task-uri”, de provocări (să realizeze modele, pe o planșă înclinată la 30 de grade, cu piese pe care le ridică de pe jos, așa-numitul ”pixel art”). Pentru LTASrob ultimul demo înaintea regionalelor de robotică a fost unul plin de provocări, de strategii dar și de multă bună dispoziție, încingându-se mai multe dansuri pe parchetul sălii Colegiului HCC din Alba Iulia. Echipa liceului nostru a prins din nou podiumul, clasându-se la final pe poziția a treia.
Îi felicităm pe componenții LTASrob pentru pasiunea care îi unește și care a dat viață și personalitate robotului Goguțu, alături de buna pricepere demonstrată artei în pixeli. Le dorim mult succes la etapa regională“, a transmis LTAS Mediaș.


Faza Regională a Campionatul de Robotică BRD FIRST Tech Challenge, adus în Romania de asociația Natie Prin Educație, va avea loc în perioada 8-11 februarie la Cluj Napoca. „Suntem convinși că Primăria Municipiului Mediaș și implicit primarul Gheorghe Roman vor fi alături de echipele de robotică ale Mediașului care vor participa la aceste regionale.“, se arată în comunicatul LTAS.
    Trimite prin e-mail