miercuri, 10 ianuarie 2024

Publicat la 1/10/2024 09:25:00 a.m. de

Deputatul Christine Thellmann, în vizită în Israel: „Am văzut o tragedie imensă pentru întreaga omenire!“

Deputatul PNL Christine Thellmann a început anul cu o deplasare într-una dintre cele mai fierbinți zone de pe glob. S-a aflat în Israel, într-o misiune de solidaritate, la invitația European Leadership Network. A vizitat kibbutz-urile distruse de atacurile HAMAS din 7 octombrie, a avut întâlniri oficiale și informale cu familiile victimelor. „Două zile intense în Israel: am văzut o tragedie imensă pentru întreaga omenire!“, a transmis deputatul medieșean pe pagina de socializare.

 
La invitația ELNET am participat la începutul lunii ianuarie într-o misiune de solidaritate în Israel. European Leadership Network este o organizație non-profit care are misiunea de a întări relațiile între Europa și Israel, bazate pe valori democratice și interese strategice.
În cele două zile agenda de lucru a cuprins, pe lângă vizite de teren în kibbutz-urile distruse de atacurile HAMAS din 7 octombrie, întâlniri oficiale și informale cu familiile victimelor.
Prezentările și discuțiile cu purtătorul de cuvânt al IDF (Israel Defense Force), dar și cu reprezentantul Politiei Naționale de la sediul politiei din Sderot ne-au făcut să înțelegem complexitatea planificării atacului asupra Israelului și vulnerabilitățile sistemului serviciilor de securitate
.“
 
Drame teribile

 
Deputatul medieșean a avut ocazia de a afla direct de la victimele conflictului armat despre dramele prin care trec. „Nu pot exprima în cuvinte prin ceea ce trec familiile și aparținătorii, copii care au rămas orfani, tinerii care au fugit de teroarea atacului de la festivalul NOVA. În cadrul întâlnirilor avute cu aceștia am ascultat povestea cutremurătoare a fiecăruia.“, a mărturisit Christine Thellmann.
 
Atacuri condamnate
 
La nivel guvernamental și diplomatic discuțiile oficiale au avut loc cu Israel Katz, ministrul Afacerilor Externe, Gideon Sa'ar, ministru în guvernul Israelian și membru al cabinetului pentru securitate. „Despre situația comunității românești din Israel, în special a celei din zonele afectate de condițiile de război, am discutat cu excelența sa dl. ambasador Radu Ioanid.“, a informat Christine Thellmann.
În cadrul întâlnirii cu Isaac Herzog, președintele Israelului, acesta a subliniat complexitatea geopolitică a acestui conflict cu implicații istorice, religioase și ideologice într-un peisaj global general care poate impacta echilibrul economic și securitatea tuturor statelor. Necesitatea tăierii tuturor finanțărilor grupărilor teroriste, reclădirea încrederii populației israeliene în instituțiile statului, viitorul populației palestiniene, criza umanitară din Fâșia Gaza au fost câteva subiecte atinse în cadrul discuțiilor. „România condamnă ferm atacurile Hamas din 7 octombrie.“, a declarat parlamentarul medieșean.    Trimite prin e-mail