marți, 16 ianuarie 2024

Publicat la 1/16/2024 04:14:00 p.m. de

ACS Mediaș a început pregătirea pentru returul de campionat

Lotul echipei ACS Mediaș a revenit în iarbă la începutul acestei săptămâni. Luni după-amiază a fost programat un prim antrenament de reacomodare la efort.


Conducerea clubului a stabilit deja și un program de jocuri de verificare, iar primul este programat la începutul săptămânii viitoare. „Am început cu antrenamente de reacomodare la efort. Vom pregăti și primul meci amical care va fi marțea viitoare în compania echipei Corvinul Huneodara, joc ce se va disputa la Sibiu. Sunt șapte jocuri în total pe care le vom disputa, unele la Mediaș, iar altele în deplasare. Pregătirea lotului se va desfășura doar aici la Mediaș”, a declarat Ionuț Buzean, Președintele ACS Mediaș.
 
Două plecări
 
Pauza de iarnă a adus primele schimbări la ACS Mediaș. Gruparea de pe Târnava Mare s-a despărțit până acum de doi jucători. Astfel, prima mutare îl vizează pe mijlocașul Răzvan Covaci, care a plecat la Jiul Petroșan, formație care evoluează în seria a șaptea din Liga a treia. De asemenea, conform unui anunț postat pe pagina oficială a clubului, ACS Mediaș și Denis Ursu au decis, de comun acord, încetarea raporturilor contractuale. „Vor fi câțiva jucători care vor părăsi echipa, în  cazul unora a fost strict decizia lor, alții de comun acord. De asemenea, sunt câțiva jucători care se vor alătura lotului și care în zilele următoare vor și semna contractele”, mai spune Ionuț Buzean.
 
S-a întors acasă
 
ACS Mediaș a reușit să parafeze primul transfer din pauza competițională. Atacantul Raul Orlandea a semnat cu gruparea de pe Târnava Mare. Jucătorul în vârstă de 18 ani, născut în Șeica Mare, a mai îmbrăcat tricoul formațiilor Gaz Metan Mediaș, CFR Cluj și CSC Șelimbăr. Raul Orlandea a oferit și primele declarații pentru pagina oficială a noii sale echipe. Acesta spune că Mediaș este acasă pentru el și că își dorește să marcheze cât mai multe goluri în tricoul ACS-ului. „Am ales să vin la Mediaș deoarece staff-ul și întreaga echipă mi-au oferit sprijinul și încrederea necesară și cu siguranță o să ne atingem fiecare obiectiv propus. Pentru mine Mediaș înseamnă acasă, aici m-am format ca jucător si cu siguranță o să dau tot ceea ce am mai bun pentru suporteri și echipă. După o perioadă lungă în care am stat departe de gazon, cu multe sacrificii și recuperări, îmi doresc să-mi depășesc toate limitele și să ajung la cel mai înalt nivel. Îmi doresc să am cât mai multe minute jucate, să am în cont cât mai multe goluri, pentru a aduce Mediașul și echipa acolo unde i-a fost locul din totdeauna”, a spus Raul Orlandea.
 
Vor pe Stadionul Gaz Metan
 
Conducerea ACS Mediaș își dorește ca echipa să își poată disputa jocurile de acasă pe Stadionul Gaz Metan. În acest sens se poartă în continuare discuții cu societatea Transgaz, cea care administrează stadionul, iar Ionuț Buzean este optimist și crede că acestea se vor finaliza cu bine pentru echipă. „Încă suntem în negocieri cu cei de la compania Transgaz. Ei au niște cheltuieli lunare pe care vor să le evite, să spun așa, destul de mari pentru bugetul pe care noi îl avem. Nu este neapărat un contract de închiriere, este un contract de comodat, în care ni se solicită și o garanție destul de mare. Totuși cred că sunt șanse destul de mari să evoluăm pe stadionul mare. Probabil că vor și ei înțelegători în privința noastră, suntem un club privat care este finanțat în totalitate de sponsori, nu avem o companie anume în spate sau un sponsor foarte foarte puternic, practic facem o muncă în folosul comunității și sperăm ca acești copii să fie sprijiniți” a mai declarat Președintele ACS Mediaș.
    Trimite prin e-mail