miercuri, 27 decembrie 2023

Publicat la 12/27/2023 11:51:00 a.m. de

Legea Profesiilor Montane, dezbătută în cadrul ședinței comisiei Juridice din Senat

Zilele trecute, deputatul Christine Thellmann a participat, alături de senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș, la o dezbatere pe tema Ghidului montan, Ghidului de drumeție montană, Ghidului de canion, Ghidului de rafting și ape repezi.  Aceasta s-a desfășurat în Senatul României, în cadrul ședinței Comisiei Juridice. Intenția este aceea de a creiona un cadru legislativ coerent și adaptabil evoluțiilor societății și nevoilor acestor profesii.
 
 
Dezbaterea a fost una constructivă și s-a bucurat de participarea unor profesioniști din domeniu. Scopul final este crearea unui cadru legislativ care să permită dezvoltarea acestor activități, formarea profesioniștilor și includerea unor noi profesii conexe pe viitor. „Nu oricine poate îmbrățișa această meserie, tocmai de aceea avem nevoie de o legislație clară și de norme prin care instituțiile statului să poată aviza, verifica și controla profesioniștii din domeniile ghizilor montani și să susținem deblocarea accesului profesioniștilor români cu calificări recunoscute pe piața de muncă europeană și monitorizarea atentă a accesului profesioniștilor străini pe teritoriul României” a declarat Deputatul Christine Thellmann.
 
Opinii și sugestii
 
Lucrurile nu se vor opri însă aici în privința Legii profesiilor montate. Dezbaterea publică care a avut loc zilele trecute în ședința Comisiei Juridice a Senatului României a fost doar primul pas spre adoptarea acestei legi. În perioada următoare, sunt așteptate propuneri și sugestii din partea organizațiilor profesionale care activează în acest domeniu și nu numai. Scopul este acela de a face o lege cât mai bună cu putință.  „Zilele trecute am avut o primă dezbatere, însă așteptăm opiniile și propunerile organizațiilor profesionale din domeniu, pentru a îmbunătăți această legislație atât de așteptată de iubitorii de munte” mai spune parlamentarul liberal.
    Trimite prin e-mail