joi, 23 noiembrie 2023

Publicat la 11/23/2023 12:09:00 p.m. de

Christine Thellmann, deputat PNL: „Digitalizarea serviciilor consulare devine realitate“

„Românii aflați într-o altă țară cărora le expiră actele, le pierd sau le sunt furate vor putea solicita un titlu de călătorie online rapid și gratuit. Astfel, nu vor fi puși pe drumuri până la cel mai apropiat consulat și nici nu îi va costa nimic“, anunță deputatul PNL Christine Thellmann.

 
Deputatul medieșean a inițiat un proiect de lege în acest sens, alături de deputatul PNL de diaspora, Valentin Făgărășian. „Legea a cărei inițiatoare sunt alături de deputatul PNL de diaspora, Valentin Făgărășian, a trecut de votul Camerei Deputaților și va permite misiunilor diplomatice să emită titlul de călătorie în format electronic. Legea adoptată de Parlament merge la promulgare.
Această prevedere legală va scuti sute de mii de români aflaţi în străinătate de o cheltuială nedorită. Nu vor mai face mii de km pentru a ajunge la un consulat, nu vor mai sta la cozi, nu vor mai pierde timp şi bani.
Reușim să facem legi cu gândul la binele românilor. Ei merită respectul nostru oriunde s-ar afla.“, transmite Christine Thellmann.

    Trimite prin e-mail