miercuri, 22 noiembrie 2023

Publicat la 11/22/2023 01:51:00 p.m. de

Ambasadorii Mediașului în Mexic

Municipiul Mediaș va participa la Jocurile Internaționale ale Copiilor de anul viitor cu o delegație formată din 24 de persoane. Sportivii medieșeni vor concura la atletism, fotbal, tenis de câmp și baschet. Ajunsp la ediția cu numărul 56, competiția se va desfășura, în perioada 15-20 iulie 2024, în localitatea Leon din Mexic.
 
 
Conducerea Primăriei Mediaș s-a întâlnit la sfârșitul săptămânii trecute cu antrenorii din oraș. Scopul a fost acela de alege lotul de sportivi care va participa la ediția din acest an a Jocurilor Internaționale ale Copiilor. Competiția ajunsă la ediția cu numărul 56 se va desfășura în vara anului viitor în Mexic. „Vom merge cu lotul complet. Vom participa cu baschet, atletism, fotbal și tenis de câmp. Acum s-au discutat doar loturile care vom pleca. Sunt convins că există toată înțelegerea din partea primăriei, simplul fapt că suntem aici, înseamnă că vom merge cu un lot complet, plus antrenori, plus șef de delegație. Este a 56-a ediție a acestor jocuri internaționale. Vom încerca să ne prezentăm cît mai bine în Mexic. Este o competiție destul de lungă, destul de grea. Sper ca până pe data de 15 iulie vom fi apți pentru această participare. Ca de fiecare dată, încercăm să mergem cu cei mai buni sportivi”, spune Vasile Herman, cel care va conduce delegația din Mediaș la Jocurile Internaționale ale Copiilor.
 
Sprijin necondiționat
 
Primarul Gheorghe Roman le-a explicat participanților că își dorește ca orașul să fie reprezentat de cei mai buni sportivi la fiecare disciplină în parte. Ca și la edițiile anterioare, municipalitatea va sprijini financiar participarea delegației la această competiție internațională. „Am primit invitația de a participa anul viitor la Jocurile Internaționale ale Elevilor, competiție care se va desfășura în Mexic, astfel că i-am invitat la sediul Primăriei Mediaș pe reprezentanții cluburilor sportive din oraș. Mă bucură faptul că toți sunt de acord să reprezinte orașul nostru și nu numai orașul, ci și județul. Le-am cerut să facă încă de pe acum selecția participanților. Singura mea dorință este aceea ca la acest eveniment să participe cei mai buni sportivi din oraș”, a declarat Primarul Gheorghe Roman.
 
Rezultate bune în Coreea
 
Ediția 2023 a Jocurilor Internaționale ale Copiilor s-a desfășurat în localitatea coreeană Daegu, iar cei 18 sportivi din Mediaș au participat la categoriile atletism, tenis de câmp, baschet feminin și fotbal. Cel mai bun rezultat al delegației medieșene a fost clasarea pe locul 3 obținută de către jucătorii de fotbal Denis Oroian, Andrei Precup, Ianis Faloba, Alexandru Morar, Alexandru Tudoran, Ianis Frîncu și Sebastian Birtolon. Aceștia sunt pregătiți de antrenorul Constantin Hanc. De asemenea, atleții medieșeni participanți au reușit calificarea în finala A, la 1500 de metri prin Daniel Tincă, precum și clasarea în finala B la 800 de metri pe locul 5 prin Mara Ibășfălean, respectiv locul 10 prin Denisa Cîmpean și tot locul 10 la 1500 de metri prin Radu Cristian. Întreaga competiție a reunit 2.500 de tineri, reprezentând 62 de oraşe din 27 de țări de pe întregul mapamond, care au concurat la 8 ramuri sportive.
 
Participanți cu vechime
 
„Jocurile Internaționale ale Copiilor” este o întrecere sportivă care se desfășoară încă din anul 1968, iar prima participare a Mediașului la această competiție a fost în anul 1996. Trei ani mai târziu, în 1999, municipiul de pe Târnava Mare a găzduit în premieră cea de-a XXIX-a ediție a jocurilor. La ediția din acel an au concurat la Mediaș sportivi din 23 de orașe ale lumii. În total au fost peste 1.000 de participanți.
    Trimite prin e-mail