joi, 9 noiembrie 2023

Publicat la 11/09/2023 01:41:00 p.m. de

A fost trimis în judecată medieșanul care a încercat să mituiască un polițist cu 200 de euro

 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu a finalizat rechizitoriul și l-a trimis în judecată pe bărbatul de 29 de ani, cu reședința în Mediaș care în luna septembrie a încercat să mituiască un echipaj de la poliția rutieră cu suma de 200 de Euro.

Foto: Arhivă

 

Mesagerul de Sibiu a scris despre acest caz AICI.

„ În urma administrării probatoriului, prin rechizitoriul din data de 02.11.2023, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus trimiterea în judecată în stare de control judiciar a inculpatului, persoană de sex masculin, în vârstă de 29 ani, născut şi domiciliat în judeţul Mureş, cu reşedinţa în municipiul Mediaş, judeţul Sibiu, pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită şi conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În rechizitoriul întocmit, procurorul de caz a reţinut, în esenţă, următoarea stare de fapt:

La data de 10.09.2023, doi agenţi de poliţie din cadrul I.P.J. Sibiu – Poliţia Municipiului Mediaş, Biroul Rutier şi Biroul Ordine Publică, au oprit în trafic un autoturism care a efectuat o manevra de depăşire cu încălcarea marcajului longitudinal continuu şi care se deplasa cu o viteza de 112 km/h în localitate, fapte ce impuneau dispunerea sancţiunii complementare de suspendare a dreptului de a conduce.

Spre a nu fi antrenată răspunderea contravenţională, conducătorul autoturismului a remis agenţilor de poliţie suma de 200 de euro pentru ca aceştia să nu dispună măsurile legale pentru faptele constatate.  Momentul a fost înregistrat cu dispozitivul tip body-cam din dotarea unuia dintre membrii echipajului.

Cei doi agenţi de poliţie au respins primirea sumei de bani şi au sesizat fapta Serviciului Judeţean Anticorupţie Sibiu, iar lucrătorii de poliţie judiciară, sub coordonarea procurorului, au procedat la constatarea in flagrant a infracţiunii de dare de mită.

Ulterior, agenţii de poliţie au procedat la testarea şoferului cu aparatul etilotest şi au constatat că a consumat băuturi alcoolice, fiind înregistrată o valoare de 0.52 mg/l alcool pur în aerul expirat” se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

    Trimite prin e-mail