marți, 17 octombrie 2023

Publicat la 10/17/2023 01:17:00 p.m. de

Proiectul variantei ocolitoare a municipiului Mediaș a primit avizul Consiliului Tehnico - Economic al CNAIR

Varianta ocolitoare a municipiului Mediaș a mai făcut un pas foarte important înainte. Proiectul a fost avizat de către Consiliul Tehnico-Economic al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere și va fi trimis mai departe către Ministerul Transporturilor. Ulterior, în ultima etapă va mai fi nevoie de adoptarea unei hotărâri de Guvern. Conducerea municipalității speră ca toate aceste demersuri să fie realizate până la finalul acestui an.

Proiectul centurii ocolitoare a municipiului Mediaș a primit avizul Consiliului Tehnico-Economic al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Acesta este cel mai important pas făcut până acum în acest proiect și va fi urmat de trecerea prin Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor, printr-o comisie interministerială, iar ulterior mai este nevoie de o hotărâre de Guvern. Obiectivul municipalității este acela ca hotărârea de guvern să fie adoptată până la sfârșitul anului în curs. „Am primit o veste foarte bună pentru orașul nostru și anume, aceea că în cadrul ședinței Consiliului Tehnico-Economic al C.N.A.I.R. S.A a fost emis avizul pentru Varianta Ocolitoare a municipiului Mediaș, pe Drumul Național 14.  Este practic o veste pe care noi toți cei care locuim în nordul județului Sibiu o așteptăm de peste 30 de ani. Îmi exprim speranța că, până la finalul acestui an, vom parcurge toate etapele care mai trebuie urmate pentru ca acest proiect să fie scos la licitație publică.  Le mulțumesc și pe această cale tuturor celor care se implică pentru realizarea acestui proiect de anvergură”, a declarat primarul Gheorghe Roman.

Pe unde trece centura

Traseul variantei de ocolire a Municipiului Mediaș are o lungime de 8769,49 metri și începe la intrarea în oraș dinspre Sibiu, din sensul giratoriu existent, traversează calea ferata și strada Rora Mare, ocolește stația de epurare ape uzate a orașului, traverseaza canalul Ighiș și râul Târnava Mare. În continuare traversează strada Titus Andronic și zona Gura Câmpului intersectându-se cu DN 14 A, strada Baznei, printr-o girație suspendată, dupa care urmează cursul râului Târnava Mare, pe care îl traversează cu pod, traverseaza calea ferată și se intersectează cu DN 14 la intersecție cu drumul Buzdului. Varianta ocolitoare va avea opt pasaje/poduri/viaducte/pasarele cu lungimea totală de aproximativ 5.125 metri liniari, o intersecție giratorie suspendată, două noduri rutiere și o intersecție giratorie. Valoarea totală a obiectivului de investiții este de 1,1 miliarde de lei, inclusiv TVA.

Ce urmează

În faza următoare, proiectul centurii ocolitoare a municipiului Mediaș va ajunge în Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor, apoi în Comisia Interministerială, iar ultimul pas până la licitație va fi aprobarea de către Guvernul României. 


    Trimite prin e-mail