duminică, 8 octombrie 2023

Publicat la 10/08/2023 01:04:00 p.m. de

Primul autobuz electric românesc, fabricat la Mediaș

 

Automecanica Mediaș prezintă la Bruxelles prototipul său de autobuz electric, fabricat în România.

Foto: economica.net

Pe lângă autobuze electrice, compania mai are în plan producția de tramvaie, trenuri electrice și trenuri de metrou, informează economica.net.

„Familia de autobuze din portofoliul Automecanica conține toata gama de lungimi de la 6 la 18 metri”, a declarat președintele companiei Automecanica Mediaș, Andrei Scobioală.

Foto: economica.net

Potrivit lui, strategia companiei pe termen scurt și mediu este să vina către clienți începând cu 2024 cu prototipul pentru tramvai, în 2025 cu prototipul electric de tren ușor de viteză și în 2026 cu prototipul de tren de metrou.

Platforma industrială Automecanica Mediaș, fondată în 1941, trece într-o nouă etapă, cea a producției de autobuze și vehicule electrice de transport urban.

„Autobuzul prezinta toate caracteristicile tehnice pe care producatorii de top din acest domeniul le-au lansat pe piata. Producerea lui in Romania va stimula dezvoltarea pe orizontala si a altor companii si vine in intampinarea conceptului European de transport verde cu un inalt grad de calitate si eficienta energetica si cu o atentie speciala pentru design-ul urban de avangarda. Familia de autobuze din portofoliul Automecanica contine toata gama de lungimi de la 6 la 18 metri.

Strategia companiei pe termen scurt si mediu este sa vina catre clienti incepand cu 2024 cu prototipul pentru tramvai, in 2025 prototipul electric de tren usor de viteza si in 2026 prototipul de metrou” se arată într-un comunicat al Companiei Automecanica Mediaș.

    Trimite prin e-mail