luni, 23 octombrie 2023

Publicat la 10/23/2023 03:28:00 p.m. de

Medieșean la Mondialul de minifotbal din Emiratele Arabe. România debutează joi, cu Bahrain

Naționala de minifotbal a României se pregătește de startul în Campionatul Mondial 2023, competiție programată, în perioada 26 octombrie – 4 noiembrie, în Ras al Khaimah (Emiratele Arabe Unite). Medieșeanul Ionuț Neacșa (34 de ani), component al echipei de Liga a 3-a ACS Mediaș, dar și sibianul Mircea Popa (35 de ani, de la Juventus Sibiu), multiplu campion european cu România, sunt gata să aducă în țară cel mai important trofeu din lumea minifotbalului.

Ionuț Neacșa - vicecampion european anul trecut cu naționala României la minifotbal (Foto: FRM)

 
Sibianul Mircea Popa este cel mai galonat jucător al „tricolorilor“ la minifotbal (Foto: Federația Română de minifotbal)
Campionatul Mondial de Minifotbal reunește la start 32 de echipe. România face parte din grupa D, alături de SUA, Spania și Bahrain. Este a 3-a ediție a WMF WORLD CUP, „tricolorii” reușind să cucerească de două ori bronzul - în 2015 în SUA și în 2019 în Australia. În 2017 s-au oprit în optimi, în Tunisia. „România caută acum singurul titlu major care-i lipsește din palmares, deoarece la nivel european, ai noștri sunt cei mai decorați jucători din istoria competiției care a debutat în 2010.“, anunță Federația Română de minifotbal.

România are în palmares 6 titluri de campioană a Europei (2010-2015), 2 de vicecampioană (la ultimele două ediții - 2018 și 2022) și a fost medaliată cu bronz la ultima ediție de Campionat Mondial (Australia 2019).
Selecționata României este condusă de pe bancă de către antrenorul Virgil Bejenaru. Lotul deplasat în Emiratele este format din 15 jucători, de la 8 cluburi din țară. Cei mai mulți, de la Nova Vita Târgu Mureș. „Din acest lot lipsește, din păcate, Alexandru Bourceanu, fostul jucător cunoscut al celor de la Steaua București accidentându-se la braț în cel de-al doilea joc amical cu Bulgaria de la Bistrița și fiind nevoit să ia o pauză de minim 7 săptămâni din activitate.“, a anunțat FRM.

Lot România la WMF World Cup 2023
Portari:
Ionuț Neacșa – 34 ani (Nova Vita Târgu Mureș)
Dragoș Nițu – 28 ani (Reggio Liriada Brașov)
Laszlo Klein – 47 ani (Nova Vita Târgu Mureș)
Jucători:
Vasile Pop – 32 ani (Sam Vig CCM Bistrița)
Mircea Popa – 35 ani (Juventus Sibiu)
Andrei Balea – 30 ani (Nova Vita Târgu Mureș)
Mircea Ungur – 34 ani (Nova Vita Târgu Mureș)
Andrei Nemițanu – 30 ani (Glissando Timișoara)
Vlad Mocanu – 24 ani (Premier Iași)
Bogdan Covaci – 34 ani (Sam Vig CCM Bistrița)
Andrei Ferik – 25 ani (Bad Boys Oradea)
Saron Chirică – 30 ani (Old Boys București)
Marius Balogh – 23 ani (Bad Boys Oradea)
Andrei Șumălan – 29 ani (Bad Boys Oradea)
Gabriel Dumitrașcu – 23 ani (Chedra TAX Ploiești)
Staff:
Virgil Bejenaru – antrenor
Laszlo Klein – antrenor secund
Dan Ștefan Cojocaru – manager
Cristian Lupu – director tehnic

„Pe lângă jucători consacrați deja la lot, precum: Popa (multiplu campion european), Ungur, Klein și Balea (toți 3 medaliați cu bronz la Mondial – 2019 și vicecampioni europeni – 2022), Nemițanu (dublu vicecampion european – 2018 și 2022), Neacșa, Ferik și Balogh (toți 3 vicecampioni europeni în 2022), Chirică (vicecampion european în 2018), lotul cuprinde și nume debutante la un turneu final pentru echipa națională: Nițu, Pop, Mocanu, Covaci, Șumălan și Dumitrașcu.
Antrenorul Virgil Bejenaru a condus echipa noastră deja la WMF World Cup din urmă cu 4 ani, acolo unde România a obținut bronzul competiției, fiind cea mai bine clasată națională europeană, dar și la EMF EURO de anul trecut, din Slovacia, acolo unde România a obținut medaliile de argint.“, a transmis FRM.

Programul meciurilor României în grupa D la WMF World Cup 2023

Joi, 26 octombrie, ora 18:45 (ora noastră): România –  Bahrain
Sâmbătă, 28 octombrie, ora 16,15: România –  Spania
Luni, 30 octombrie, ora 21,15: România –  SUA

Toate jocurile echipei noastre naționale de la WMF World Cup vor fi transmise în direct de postul național de televiziune Digisport.

Deținătoarea trofeului este echipa națională a Mexicului, care a învins România în semifinale, după prelungiri (2-1) la turneul din urmă cu 4 ani din Australia și care s-a impus apoi clar, 4-0, în finala cu Brazilia.
    Trimite prin e-mail