marți, 17 octombrie 2023

Publicat la 10/17/2023 01:55:00 p.m. de

Direcția de Asistență Socială Mediaș preia cererile pentru acordarea ajutoarelor de încălzire a locuinței

De la sfârșitul săptămânii trecute și până în data 13 noiembrie 2023, Direcția de Asistență Socială Mediaș, va prelua cererile pentru acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinței. Acestea sunt acordate în baza Legii 226/2021, privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie și a Hotărârii de Guvern numărul 1073/2021 pentru aprobarea Normelor Metodologice de aplicare a Legii numărul 226/2021.
 

Ajutoarele se vor acorda în baza unui dosar complet, care va conține în mod obligatoriu o serie de documente, printre care o cerere tip, cartea de identitate a proprietarului, o declarație pe propria răspundere pentru persoanele care nu realizează niciun venit, copie a celei mai recente facturi de gaze naturale sau energie electrică, acte de venit aferente lunii septembrie, precum și o adeverință eliberată de către Serviciul Fiscal Local Mediaş pentru familiile sau persoanele singure care dețin cel puțin unul dintre bunurile cuprinse în anexa 4 a Normelor metodologice de aplicare a Hotărârii de Guvern numărul 50/2011. Lista completă a actelor necesare întocmirii dosarului poate fi consultată la sediul Direcției de Asistență Socială, al Primăriei Mediaș, dar și pe site-urile celor două instituții.
 
Mai mulți beneficiari
 
Cuantumul ajutoarelor pentru încălzire este cuprins între 25 și 250 de lei pentru încălzire cu gaze naturale, între 50 și 500 de lei pentru energie electrică și între 32 și 320 de lei pentru încălzirea cu lemne. Ca și anul trecut, venitul minim pe membru de familie este de 1.386 lei, iar în cazul persoanelor singure venitul este de până la 2.053 lei. De asemenea, pe lângă ajutorul de încălzire, se acordă și un supliment pentru energie, în sumă fixă și anume 10 lei/lună pentru consumul de gaze naturale, 20 de lei/lună pentru consumul de combustibili solizi (lemne) şi/sau petrolieri, 30 de lei/lună pentru consumul de energie electrică sau 70 de lei/lună dacă titularul folosește exclusiv energia electrică. La întocmirea cererii, este obligatoriu să se prezinte doar titularul contractului de furnizare a energiei electrice sau a gazelor naturale.
 
2 puncte de lucru
 
Cererile, însoțite de documentele aferente, pot fi depuse la două puncte de preluare, respectiv la sediul Direcției de Asistență Socială de la fosta unitate militară de aviație și în incinta Primăriei Mediaș din Piața Corneliu Coposu numărul 3. De asemenea, documentația poate fi transmisă și online, la email office@dasmedias.ro, sau prin intermediul serviciului poștal, la adresa Aleea Comandor  Dimitrie Moraru numărul 11. Formularele necesare pentru completarea dosarului pot fi descărcate de pe site-urile www.primariamedias.ro și dasmedias.ro sau obținute de la sediile amintite. Programul de preluare a dosarelor este de luni până joi, între orele 8:00 13:00, iar vineri între orele 8:00 12:00.
    Trimite prin e-mail