joi, 19 octombrie 2023

Publicat la 10/19/2023 04:36:00 p.m. de

Buget record din partea Ministerului Culturii, în acest an, pentru Astra Film. Raluca Turcan: ”Oricine a fost la Sibiu în această perioadă trăiește o adevarată stare de spirit” (CP)

 

Festivalul Internaţional de Film Documentar Astra Film, un proiect strategic al Ministerului Culturii, a primit pentru ediția din acest an un buget record.

Foto: PNL Sibiu

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, le transmite românilor care ajung în aceste zile în Sibiu să-și facă răgaz câteva ore pentru a se delecta cu filmele celei de-a 30-a ediții a festivalului.

”În aceste zile, la Sibiu, rulează cele mai valoroase filme documentare realizate de regizori români și străini într-un adevărat maraton care și-a câștigat deja notorietatea în Europa. Peste 100 de filme din 40 de țări, 75 de producții în premieră, aceasta este ediția aniversară a 30 de ani de festival sibian. Însă Astra Film Festival este mai mult decât atât. Este un spațiu în care artiștii și publicul se întâlnesc într-o comuniune de idei și emoții trăite împreună. Oricine a fost la Sibiu în această perioadă trăiește o adevarată stare de spirit, care amintește că fiecare moment al vieții trebuie privit cu ochii minții, în emoție și bucurie, acesta fiind vârful de lance cu care festivalul străpunge în acest an peisajul cinematografic”, transmite Raluca Turcan.

Astra Film Festival se află sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României, este organizat de Astra Film, CNM Astra şi Fundaţia Astra Film, oferit de Ministerul Culturii – partener strategic, cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu, al Centrului Naţional al Cinematografiei, al Consulatului Republicii Federale Germania la Sibiu şi al Uniunii Cineaştilor.

Evenimentul este cofinanţat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu şi de Uniunea Europeană prin Programul Europa Creativă.

Vineri, de la ora 18:00, la Sala Thalia din Sibiu, va rula, în cadrul festivalului filmul „Calea laptelui” (work-in-progress), de Dumitru Budrala.

Filmul urmărește o familie de ciobani în care fiecare membru, de la mic la mare, participă după măsura fiecăruia la ”calea laptelui”, drumul în transhumanță a ciobanilor din Transilvania.

    Trimite prin e-mail