marți, 26 septembrie 2023

Publicat la 9/26/2023 08:18:00 a.m. de

Ziua Europeană a Limbilor, la Liceul Teoretic „Axente Sever“ Mediaș


Ziua Europeană a Limbilor este un eveniment organizat anual la data de 26 septembrie, pentru a sărbători diversitatea lingvistică a unui continent care numără peste 200 de limbi europene. 
Catedra de limbi moderne a Liceului Teoretic Axente Sever a organizat luni, 25 septembrie 2023, cu ocazia Zilei Europene a Limbilor, o amplă acțiune dedicată diversității culturale și lingvistice europene, cu participarea elevilor claselor IX-XI. „Acțiunea a fost găzduită de biblioteca unității noastre de învățământ și a constat într-o paletă de diversitate lingvistică și culturală. În acest sens, axentiștii au elaborat și au susținut materiale în limbile franceză, engleză, spaniolă, italiană, slovenă, germană și poloneză. Organizatoarele evenimentului, doamnele profesoare Alina Hațegan și Iulia Damian au pregătit și un chestionar adresat elevilor participanți referitor la importanța cunoașterii limbilor europene spun reprezentanții Liceului Teoretic Axente Sever. 
Ziua Europeană a Limbilor a fost introdusă de Comisia Europeană și de Consiliul Europei în anul 2001, cu ocazia Anului european al limbilor. Ziua Europeană a Limbilor își propune sensibilizarea publicului față de cultivarea diversității culturale și lingvistice și încurajarea învățării limbilor străine de către toți europenii, la școală sau în afara acesteia.
    Trimite prin e-mail