joi, 7 septembrie 2023

Publicat la 9/07/2023 05:04:00 p.m. de

Proiecte de peste 1 miliard de lei

La jumătatea anului în curs, județul Sibiu avea în faza de implementare aproape 100 proiecte. Acestea beneficiază de finanțare în cadrul Programului Național de Investiții Anghel Saligny, derulat de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Pe parcursul verii, Deputatul Christine Thellmann s-a aflat în mai multe localități din județ, s-a întâlnit cu edilii și a discutat despre stadiul acestor investiții extrem de utile pentru comunitățile respective.


 
În multe dintre localitățile din județul Sibiu vara a fost una plină. S-a lucrat la școli, la reabilitarea străzilor, la sistemul de canalizare sau la rețeaua hidroedilitară. S-a convins de acest lucru și a dat o mână de ajutor acolo unde a fost nevoie și deputatul Christine Thellmann. Parlamentarul medieșean a făcut un tur al acestor localități, a stat de vorbă cu primarii și i-a sprijinit acolo unde a putut. „Am putut constata, în această vară, că în cele mai multe dintre localitățile din Sibiu sunt în lucru proiecte majore de infrastructură și modernizare a celor mai importante instituții: școli și spitale. Am avut discuții pe chestiuni tehnice și legislative cu mai mulți primari din județul Sibiu privind realizarea investițiilor pe care le-au contractat. Vreau să vă spun că echipele din primării depun o muncă importantă pentru a reuși să realizeze ceea ce oamenii își doresc să aibă în localitățile lor. Am încercat să sprijin primarii la unele dintre aceste proiecte și vă asigur că este o treabă foarte migăloasă care ține, printre altele, de completarea formularelor, o muncă de coordonare a tuturor celor implicați, și de monitorizare a stadiului implementării”, spune Deputatul Christine Thellmann.
 
98 proiecte în derulare
 
Conform datelor oficiale ale Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, la sfârșitul lunii iunie, în județul Sibiu, erau în faza de implementare un număr de 98 de proiecte, finanțate prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny. Valoarea acestor obiective de investiții se ridică la un total de peste 1 miliard de lei. Astfel, în satul Prislop din comuna Rășinari vor fi reabilitate toate străzile și va fi realizat proiectul prin care se introduce canalizarea menajeră. Primăria comunei Agnita a contractat patru proiecte pentru reabilitarea și modernizarea străzilor din satele aparținătoare, iar la Jina va fi modernizată și extinsă rețeaua hidroedilitară. În Comuna Bârghiș va fi rezolvată problema alimentării cu apă și canalizarea.  De asemenea, Drumul Comunal 13 – Nemșa din comuna Moșna va fi modernizat. Totodată, vor fi îmbunătățite numeroase străzi și podețe în orașul Tălmaciu, în comunele Alma și Copșa Mică. „Mă bucur că primarii au înțeles oportunitatea extraordinară pe care o au în acest mandat, aceea de a rezolva definitiv cele mai importante probleme din localitățile lor și a aduce cu adevărat bunăstare. Sunt foarte optimistă cu privire la viitor, când văd cu ochii mei că județul Sibiu continuă să se dezvolte prin investiții importante: drumuri județene, poduri, podețe, modernizarea școlilor și spitalelor, extinderea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare, piste de biciclete și multe altele. Schimbarea pe care investițiile în infrastructură o vor produce în localitățile noastre va fi una de impact major. Nivelul de trai și calitatea vieții tot mai multor români se vor îmbunătăți semnificativ”, mai spune Parlamentarul medieșean.
    Trimite prin e-mail