miercuri, 6 septembrie 2023

Publicat la 9/06/2023 08:50:00 a.m. de

Actualizări la centură. Proiectul variantei ocolitoare a municipiului Mediaș a mai făcut un pas înainte

La inițiativa primarului Gheorghe Roman, Consiliul Local Mediaș a aprobat, marți, în cadrul unei ședințe extraordinare, completarea proiectului la faza de actualizare a studiului de fezabilitate, a indicatorilor tehnico-economici și a devizului general pentru centura orașului.
 
 
„Consilierii locali medieșeni, întruniți în ședință extraordinară de îndată, au aprobat marți, 5 septembrie 2023, completarea proiectului la faza Actualizare Studiul de fezabilitate, actualizat prin HCL numărul 171/2023, a indicatorilor tehnico-economici și a Devizului General pentru obiectivul de investiții «Varianta ocolitoare a orașului Mediaș, pe DN 14». Obiectivul proiectului este decongestionarea traficului în municipiul Mediaș, precum și reducerea timpilor de călătorie. Traseul variantei de ocolire a municipiului Mediaș are o lungime liniară de 8769,49 metri, și va cuprinde pasaje, poduri, viaducte, pasarele, o intersecție giratorie suspendată, două noduri rutiere și o intersecție giratorie la nivel”, a transmis Anamaria Prodan, purtătorul de cuvânt al Primăriei Mediaș.
 
Pe unde trece centura
 
Traseul variantei de ocolire a Municipiului Mediaș are o lungime de 8769,49 metri și începe la intrarea în oraș dinspre Sibiu, din sensul giratoriu existent, traversează calea ferata și strada Rora Mare, ocolește stația de epurare ape uzate a orașului, traverseaza canalul Ighiș și râul Târnava Mare. În continuare traversează strada Titus Andronic și zona Gura Câmpului intersectându-se cu DN 14 A, strada Baznei, printr-o girație suspendată, dupa care urmează cursul râului Târnava Mare, pe care îl traversează cu pod, traverseaza calea ferată și se intersectează cu DN 14 la intersecție cu drumul Buzdului. Varianta ocolitoare va avea opt pasaje/poduri/viaducte/pasarele cu lungimea totală de aproximativ 5.125 metri liniari, o intersecție giratorie suspendată, două noduri rutiere și o intersecție giratorie. Valoarea totală a obiectivului de investiții este de 1,1 miliarde de lei, inclusiv TVA.
 
Ce urmează
 
În faza următoare, proiectul centurii ocolitoare a municipiului Mediaș va ajunge în Comisia Tehnică a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, apoi în Comisia Interministerială, iar ultimul pas până la licitație va fi aprobarea de către Guvernul României.
    Trimite prin e-mail