marți, 15 august 2023

Publicat la 8/15/2023 09:09:00 a.m. de

Weekend-ul trecut Sibiul s-a aflat sub magia festivalului de modă Finest Fashion Fest (CP)

 

Timp de două zile, la Palatul Brukenthal de la Avrig si Aleea Celebrităților din Sibiu, cei mai reprezentativi designeri din țară și-au prezentat colecțiile într-un decor care a tăiat răsuflarea.

Foto: Palatul Brukenthal Avrig

Celebrul Cătălin Botezatu a prezentat în premieră in România colecția sa de rochii de epocă, pe scarile grădinii franceze de la Palatul Brukenthal, în fața a peste o mie de oameni. Manechinele, îmbrăcate in rochii care cântăresc multe kilograme si încălțate cu tocuri de 20 de cm au coborât 160 de scări, fără incidente, denumit de către designer “cel mai greu catwalk din România”. Decorul medieval a inclus o masă bogată, specifică vremurilor, încărcată cu bunătăți: purceluș de lapte, fazan la cuptor, vin, fructe, flori și altele, unde, conform coregrafiei, “curtezanele” s-au înfruptat, alături de conți.

Publicul a fost în extaz, și l-au aplaudat minute în șir pe Cătălin Botezatu, declarându-se complet impresionați. Seara a continuat, într-o manieră inedită si complet nouă pentru România, cu o cină olfactivă la oranjeria Palatului, unde invitații, intr-un decor de basm, au servit o cină cu preparate inspirate si condimentate cu ingrediente din parfumerie.

Finest  Fashion Fest a continuat a doua zi la Sibiu, pe celebra alee de inspirație hollywood-iană, unde, pe un podium lung de 70 de metri, care a imitat un râu, 3 designeri au impresionat miile de oameni veniți să admire show-ul. De această dată Cătălin a purtat spectatorii într-o altă poveste, a Egiptului Antic, și a prezentat colecția “White”, sub magia flăcărilor de foc. Designerul a fost aplaudat minute in șir de publicul ridicat în picioare. “ Colosal”, “excepțional”, “piele de găină” au fost cele mai folosite descrieri. Compozitorul și pianistul luxemburghez Francesco Tristano, Bianca Ripan, HARDOT- celebrele sibience care au făcut furori la Hollywood, Școala de teatru IO models de la Chișinău, au realizat un show remarcabil. Printre invitați s-au aflat autoritățile locale, actori, influenceri, oameni de bussines veniți din toate colțurile țării, și oameni din sfera fashion.

“Totul a fost peste așteptările noastre. Sunt foarte recunoscătoare sutelor de oameni care s-au implicat în acest proiect. Avem un feedback extraordinar și asta ne motivează să continuăm și să ne auto-depășim. Deși se află abia la a treia editie, respectiv prima în Sibiu, evenimentul s-a dezvoltat accelerat. Este o muncă imensă în spate, cu o logistică enormă, dar satisfacția este direct proporțională. Nu știu dacă să mă bucur sau nu că a ieșit atât de spectaculos, pentru că ne-am ridicat ștacheta foarte sus, si anul viitor provocarea va fi mult mai mare :).  Multumim Primăriei Municipiului Sibiu si Consiliului Județean pentru că au oferit Sibiului ceea ce merită – un spectacol de ținut minte!” declară Diana Călin, organizatorul evenimentului.

    Trimite prin e-mail