sâmbătă, 26 august 2023

Publicat la 8/26/2023 10:47:00 a.m. de

Povestea Vinului revine la Mediaș

Povestea Vinului merge mai departe la Mediaș. Evenimentul aflat la a doua ediție va fi organizat la începutul lunii viitoare în municipiul de pe Târnava Mare. Crame de prestigiu își vor prezenta vinurile, bucătari de excepție vor prepara mâncăruri speciale, iar atmosfera va fi întreținută de muzicieni consacrați. Povestea Vinului la Mediaș este un eveniment organizat de The Wine Corner în parteneriat cu Primăria Municipiului Mediaș, SN DECO Group, Asociația pentru Dezvoltare Durabilă Transilvania Mea și Hanul Greweln.

A doua ediție a evenimentului Povestea Vinului de la Mediaș va debuta în data de 1 septembrie de la ora 16:00 în Piața Corneliu Coposu, cu degustări de vin, muzică ambientală și răsfăț culinar pentru participanți. Deschiderea oficială este programată la ora 17:00, atunci când este programată prezentarea cramelor, dar și un interviu pe scena evenimentului, pe tema „Povestea cramei Villa Vinea, cu Mircea Matei”, General Manager crama Villa Vinea. Ulterior, începând cu ora 18:30, se vor desfășura recitaluri de muzică live susținute de Rodica Hogea, Vasile Pădure și Impact. De la ora 20:00 este programat Cocktail Night: fi-GA & Astoria – Bubbles Mixology, iar seara se va încheia cu un concert susținut de Florin Thomits.

Masterclass-uri de vin și muzică live

Programul celei de-a doua zile dedicate vinului va începe, la ora 12:00, cu un masterclass intitulat „Lehman Paris (Tipuri de pahare pentru servirea corectă a băuturilor)” care se va desfășura la Brasserie 15. Două ore mai târziu, în Piața Corneliu Coposu, se va desfășura „Masterclass mixology–somm/preditor Laurențiu Achim”. De la ora 15:00, participanții vor putea vedea cu ochii lor cum se pregătește mustul, cu tot ce înseamnă această tradiție, costume populare și muzică live. Programul zilei de 2 septembrie va continua, de la ora 16:00, la Brasserie 15, cu o prezentare și degustare de vinuri spumante din Italia, Franța, Africa de Sud, sub genericul „Traveling on Bubbles”, susținută de Vasile Pușcă, de la Vinimondo. Ulterior, în Piața Corneliu Coposu, va fi prezentată povestea Cramei Sarica Niculițel, cu somelierul Vasile Ghimpu, în cadrul unui interviu realizat pe scenă. De la ora 17:30, în aceeași locație se va desfășura „fi-GA & Astoria – Bubbles Mixology”, iar apoi se va desfășura Masterclass-ul „Cigars & Fine Spirits Pairing”, susținut de somm/preditor Laurențiu Achim, care va explica asocierea trabucurilor cu distilate fine. Programul artistic al zilei va debuta la ora 19:00 și va cuprinde recitaluri susținute de Feri Teglas, Virgil Suciu, Grupul Motto și un concert susținut de Marcel Pavel & Vlad Miriță.

Lansare gamă nouă de vin

Ziua de duminică va începe tot cu un masterclass susținut de  la ora 12:00 de somm/preditor Laurențiu Achim. Acesta este intitulat „The 5 S’s of Wine Tasting (Tehnica degustării vinului)” și va avea loc la Brasserie 15. În Piața Corneliu Coposu, de la ora 16:00, va fi spusă Povestea Cramei Jidvei, cu somelierul Costy Drăgan, în cadrul unui interviu pe scenă și va fi lansată o gamă nouă de vinuri intitulată „Wineland” de la Crama Jidvei. O oră mai târziu se va desfășura „fi-GA & Astoria – Bubbles Mixology”, iar de la ora 18:00, la Brasserie 15, va avea loc Masterclassul „Decantarea/Aerarea Vinului”, susținut de somm/preditor Laurențiu Achim. Evident nu va lipsi muzica live nici în cea de-a treia seară a evenimentului. Vor susține recitaluri, în fața Primăriei Mediaș, Raul Pop, Marius Matache, Formația Dinamic și Proconsul.

    Trimite prin e-mail