marți, 4 iulie 2023

Publicat la 7/04/2023 08:47:00 a.m. de

Sibianul Victor Cornea debutează mâine la Wimbledon

Sibianul Victor Cornea continuă visul de a juca în turnee de Grand Slam. Ajuns numărul 82 ATP la dublu, se află la Wimbledon, urmând să intre mâine, în premieră, în competiția de pe celebra iarbă londoneză.

foto: captura video/facebook/Victor Cornea


Cu partenerul său obișnuit Franko Skugor (Croația) accidentat până la finalul sezonului, Cornea e mereu în căutări. De această dată va face pereche cu sârbul Dusan Lajovic (33 de ani, numărul 56 mondial la simplu, fost 23). Cei doi au nimerit, în urma tragerii la sorți, peste favorita 5 a întrecerii, perechea Santiago Gonzalez (Mexic) / Edouard Roger-Vasselin (Franța). Meciul e programat mâine după prânz.

Pentru participarea pe tabloul principal, sibianul va primi 13.750 lire sterline și 45 de puncte ATP.

Cornea vine după un turneu bun în Italia, pe zgură. Alături de sârbul Nikola Cacic, a urcat până în semifinalele Turneului ATP 125 Challenger de la Parma (Emilia-Romagna Tennis Cup), dotat cu premii în valoare totală de 145.000 de dolari. A ratat finala după un meci „aprins“, scor 6-1, 4-6, 13-15.

Dincolo de întrecerea în sine, participarea sibianului în competiția supremă a tenisului mondial pe iarbă e marcată de prezența unui suporter special. Vedeta TV Andreea Bălan, cu care Vlad Victor Cornea trăiește în această perioadă o poveste de dragoste, și-a făcut din plin prezența pe rețelele de socializare cu ipostaze din tribune, cea mai recentă fiind însoțită de remarca: „Tradiție la superlativ”.

 

foto: facebook/Andreea Bălan


Și Vlad Victor Cornea pare că plutește, în urma relației cu Andreea Bălan, dar și a anului fabulos, cu 5 turnee ATP Challenger câștigate, la Oeiras 1 (Portugania), Tenerife (Spania), Rovereto (Italia), Sanremo (Italia) și Oeiras 3 (Portugania). Și el a postat un reel în care apare la antrenament (VEZI AICI), secvențele fiind însoțite de hit-ul „Moments we live for“ al trupei In Paradise, cu versuri precum

„Acestea sunt momentele, momentele pentru care trăim

O dată în viață“

ATP Wimbledon 2023 se desfășoară în intervalul 3-16 iulie 2023. Este cel mai vechi turneu de mare șlem dintre cele 4, turneul londonez debutând în anul 1877.

    Trimite prin e-mail