marți, 4 iulie 2023

Publicat la 7/04/2023 04:38:00 p.m. de

Primăria Mediaș își dorește Stadionul Gaz Metan

Municipalitatea încearcă să găsească o soluție pentru ca ACS Mediaș să-și dispute meciurile din sezonul următor în templul fotbalului medieșean. Chiria impusă de proprietarul construcției – Transgaz SA, este mult peste posibilitățile noii echipe a orașului, taxa standard pentru folosirea stadionului fiind mult mai mare decât cea impusă la Sibiu sau Cluj (pentru echipele de Liga a III-a).
 

O rezolvare a situației ar putea fi preluarea stadionului de către Primăria municipiului Mediaș, care să îl ofere apoi sportivilor de top ai orașului. Prin primarul Gheorghe Roman, municipalitatea a înaintat vineri o adresă către SNTGN Transgaz SA, în atenția directorului general Ion Sterian, în care își arată intențiile. Solicită companiei un punct de vedere privind o eventuală preluare a clădirilor existente, în condițiile în care terenul de fotbal și terenul de sub construcții îl deține în proprietate publică.

 
„Municipiul Mediaș are o veche tradiție în ceea ce privește sportul, iar „sportul rege" ocupă un loc special in inimile medieșenilor. Timp de zeci de ani, Mediașul a fost cunoscut prin echipa sa de fotbal, pe plan național și chiar internațional, astfel încât este o bucurie pentru noi, ca și comunitate, să vedem că echipa de fotbal locală a repornit pe drumul de afirmare. Cu pași siguri, „Asociația Clubul Sportiv Mediaș 2022" a reușit să promoveze în liga a III-a încă din primul an de la înființare, ceea ce ne dä speranța că parcursul acestei echipe va fi unul de succes.
În cadrul Asociației activează un număr de 410 sportivi, copii din Mediaș și implicit ai multor angajați ai societății dumneavoastră, care ar trebui să beneficieze de condiții optime în vederea desfășurării antrenamentelor și competițiilor sportive.
În calitate de primar, susțin mișcarea sportivă medieșenă și apreciez efortul sportivilor de a obține rezultate performante, însă toate acestea sunt în strânsă legatură cu accesul la o bază materială sportivă adecvată.
Față de situația actuală, în care municipiul Mediaș deține în proprietatea publică terenul de fotbal și terenul de sub construcții, iar SNTGN Transgaz SA deține în proprietate construcțiile, vă rugăm să vă exprimați punctul dumneavoastră de vedere cu privire la modalitatea de preluare de către Municipiul Mediaș a imobilelor aparținând societății din incinta Stadionului Municipal Mediaș.“, se arată în adresa înaintată SNTGN Transgaz SA.
    Trimite prin e-mail