luni, 3 iulie 2023

Publicat la 7/03/2023 07:24:00 p.m. de

Avram Iancu vine la Mediaș

Celebrul înotător român Avram Iancu, intrat în istorie după mai multe performanțe incredibile, vine la Mediaș pentru a-și împărtăși experiențele. Joi 6 iulie, de la ora 17, va sta la dispoziția medieșenilor interesați de povestea sa, la Hanul Greweln, cu întâmplări și trăiri din timpul temerarelor sale încercări. 

 
Hanul Greweln a anunțat evenimentul pe pagina de socializare„În data de 6 iulie, orele 17, avem plăcerea de a-l avea la Hanul Greweln ca invitat pe domnul Avram Iancu.
Acesta ne va povesti cum e să ai o carieră de succes în apele învolburate ale lumii și cum poate orice om sa-i urmeze exemplul, să-și depășească limitele.
Biografia dansului este impresionantă:
  • Traversarea înot a Dunării - 2.860 km
  • Înot 36 de ore în continuu
  • Traversarea Canalului Mânecii
  • Traversarea înot a Mării Galileii
  • Domnul Iancu este singurul om din lume care a înotat un fluviu fără costum de neopren, Dunărea în 89 de zile.
  • Deține recordul național de anduranță, 36 h 29 minute de înot continuu.
  • Performance of the Year 2021 în lume pentru cei 26 de km înotați împotriva curentului în Dunăre, titlul acordat de către World Open Water Swimming Association.
Pe pagina www.iancuavram.ro sunt prezentate și performanțele sportive la sporturi ca triatlon, karate kyokushin, ciclism montan, alergare montana, tenis de masă.
Vă așteptăm cu drag să îl cunoaștem mai bine!“, a transmis Hanul Greweln.

Avram Iancu a impresionat mai întâi în 2016, când a traversat înot Canalul Mânecii fără costum special, trecând „prin chinuri fizice si mentale iesite din comun". A fost o acțiune prin care și-a dorit să atragă atenția românilor asupra campaniei de strângere de fonduri pentru achiziția operei lui Constantin Brâncuși „Cumințenia Pământului“. În 2017, Avram Iancu a parcurs înot Dunărea de la izvoare la vărsare în 89 de zile, fără costum de neopren, stabilind o premieră mondială. În 2021, a realizat o altă performanță unică, aceea de a înota 26 de km împotriva curentului, tot în Dunăre, în 18h 30 minute, de la Porțile de Fier 2 către Drobeta Turnu Severin. Această performanță însoțită și de ineditul înotului a fost desemnată Performanța anului 2021 în lume (PERFORMANCE OF THE YEAR), de către World Open Water Swimming Association.
În 2018, în anul Centenarului, românul a traversat Marea Neagră, pe traseul Sulina – Istanbul, înotând 60 de zile consecutiv și parcurgând aproape 700 de kilometri.
Bibliotecarul din Petroşani a continuat anul trecut cu o nouă expediție impresionantă. A traversat înot Marea Galileii, din Israel, pe o distanţă de aproape 21 de kilometri, la capătul unei curse care a durat aproape 11 ore şi 40 de minute. La final, a ţinut să sublinieze importanţa sportului, în general, pentru toată lumea, dar mai ales pentru tineri, el menţionând, în particular, beneficiile înotului. „Le mulţumesc tuturor celor care au crezut în mine şi sper ca tot mai mulţi tineri să îmbrăţişeze acest sport minunat şi complet, care este înotul. Avem nevoie de sport, de mişcare, în general, pentru a ne dezvolta armonios, din toate punctele de vedere", a conchis înotătorul, citat de AGERPRES.
 
Polisportiv, cu performanțe și la Karate Kyokushin, triatlon, ciclism montan și alergare montană, Avram Iancu a primit cu bucurie invitația de a se întâlni cu medieșenii la Hanul Greweln. „Am fost invitat la Mediaș pentru a mă întâlni cu înotători, copii practicanți de înot, părinții acestora și cine mai este curios. Oricine este bine venit la Hanul Greweln, joi, 6 iulie de la ora 17. Mulțumesc anticipat pentru invitație, mulțumesc presei pentru atenția acordată momentului. Vă așteptăm cu drag!“, a transmis Avram Iancu.
 
    Trimite prin e-mail